Úterý, 19. března 2024

Jodobromové lázně Klimkovice

Jodobromové lázně Klimkovice

Sanatoria Klimkovice jsou moderní lázně s unikátním léčivým zdrojem. Je jím jodobromová voda pocházející z podzemního moře vzniklého v období třetihor, která obsahuje mimořádně vysoké koncentrace účinných minerálních látek a jódu. Cenná jodobromová solanka, kterou lázně využívají v podobě koupelí i zábalů, pomáhá při léčbě pohybového ústrojí, nemocí neurologických i gynekologických, příznivě ale působí též na cévní systém.


K nesporným výhodám klimkovických lázní patří, že se nacházejí jen 10 kilometrů od Ostravy, kam se dá pohodlně zajet za kulturou i do obchodů, případně využít i další bohaté nabídky k trávení volného času po procedurách. Samotný lázeňský areál je přitom umístěný v krásném koutě s nedotčenou přírodou a s čistým ovzduším, je obklopený lesy s turistickými trasami vhodnými i pro lidi s pohybovým handicapem.

Lázně v Klimkovicích slouží klientům od roku 1994. Stavebně jsou velkoryse koncipované a moderně vybavené. Sanatoria Klimkovice se zcela vymykají představě klasických lázní. V komplexu architektonicky pozoruhodných bezbariérových budov najdou klienti pohromadě všechny služby, které by mohli během lázeňského pobytu ke svému léčení, odpočinku i společenskému vyžití potřebovat.

Lázeňské objekty jsou zasazeny v rozlehlé parkové zahradě s přilehlým lesním parkem, které jsou také uzpůsobeny pro pohyb lidí s fyzickým postižením. Vzácná kombinace, která snoubí špičkovou zdravotní péči v novém moderním zařízení zasazeném do panenské přírody s čistým vzduchem, jehož kvalitu potvrzují i opakovaná měření Zdravotního ústavu Ostrava, spolu s pestrou nabídkou společenského a kulturního života nedaleké moravskoslezské metropole, je zárukou spokojenosti klientů Sanatorií Klimkovice.

ZDROJ: http://www.sanatoria-klimkovice.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů