Pátek, 26. dubna 2024

V duchu NATUR do přírody!

V duchu NATUR do přírody!

Jak na kvalitnější a zdravější život? Odpověď na tuto otázku se za pomoci pěti expertů snaží najít čtyři české rodiny, které se před více než měsícem zapojily do unikátního projektu NATUR Live. Zatímco v první polovině soutěže se věnovaly především NATUR vaření, konec měsíce května a červen se ponesou především v duchu NATUR výletů a také NATUR hobby/bydlení. Jak se rodinám bude dařit v této části soutěže? Sledujte na www.naturlive.cz!

Co se týká vaření, všechny ze soutěžících rodin ukázaly, že jim nápady v kuchyni rozhodně nechybí. Výživová specialistka Iva Málková však upozornila, že by soutěžící kromě zdravých potravin do svého života měly zapojit i více pohybových aktivit. Na pomoc byl proto přivolán další odborník - Jan Stráský, předseda Klubu českých turistů, který našim soutěžícím dal tipy na zajímavé pěší túry.

naturliveManželé Škopovi již v úvodu soutěže přiznali, že se sportu moc nevěnují a preferují pasivní způsob odpočinku. Jak je ale z jejich příspěvků vidět, snaží se přesto trávit mnoho času na čerstvém vzduchu - ať už to jsou procházky s téměř roční dcerou Karolínkou, výlet do Jizerských hor nebo víkend s přáteli na Znojemsku. Jan Stráský dal rodině Škopových tip na výlet do oblasti Hřebenů, které jsou součástí Brd. Kudy se do těchto hor vydat, se dozvíte zde. Trasu lze absolvovat ve dvou délkách: "Z Řevnic do Všeradic - to je 19,5 km, nebo lze dojít až do Hostomic, což je celkem celkem 23,5 km," říká Jan Stráský. Vydáte se na Hřebeny i Vy?

naturliveRodina Watier svůj volný čas tráví především na zahradě. Zatímco maminka Lenka udržuje záhony s kytičkami a dřevinami, mužská část rodiny se téměř týden co týden po zahradě "prohání" se sekačkou. Dcery Alena a Vendulka si raději tělo protáhnou na kole a zahradu vyhledávají spíš k relaxaci než zahradničení. Také rodině Watier Jan Stráský vybral výlet, a to na Kokořínsko. "To tvoří jakýsi most mezi poklidným rázem středočeské krajiny a romantickými oblastmi Českého Středohoří a Máchova kraje," láká na 16 km dlouhý pochod tímto regionem Jan Stráský. Jak se s touto výzvou rodina Watier popere, sledujte zde.

naturliveKousalovi na stránkách www.naturlive.cz doposud spíš vařili. Na jejich profilových stránkách se zatím objevily pouze fotografie tatínka, který nedávno sjížděl řeku. Podle vlastních slov je ale pobyt v přírodě pro rodinu Kousalových největším koníčkem, těšme se tedy, že zdokumentují některý ze svých pobytů venku nebo přímo výlet po krásách Příbramska, který jim navrhl Jan Stráský. Více o místu, kudy trasa navržená pro Kousalovi vede, se dozvíte zde.

naturlivePoslední ze soutěžních rodin, Zoubkovi, s pravidelným pohybem problém nemají. Tatínek Petr hraje basketbal, syn Michal se věnuje fotbalu a maminka Věra volejbalu. Vyrazí i s menším synem - tříletým Ondřejem, na pěší túru, jejímž zlatým hřebem je hrad Karlštejn? Sledujte počínání rodiny Zoubkových na jejich profilových stránkách právě zde!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů