Sedmé vydání normy BRC
Světová norma pro bezpečnost potravin BRC7 je dostupná od 7. ledna 2015. Auditovat se podle požadavků BRC Global Standard Food Safety začne od 1.července 2015.
Nejsou žádné změny v dálce trvání auditů, nicméně měnil se způsob hodnocení a měnily se požadavky standardu.
Musíte mít k dispozici originální verzi nové normy. Tu si můžete zdarma stáhnout na webu nebo se zaregistrovat na BRC Participate.
Vydání 7. verze standardu předcházela rozsáhlá konzultace s cílem pochopit požadavky všech zainteresovaných stran (výrobci potravin, prodejci, provozovatelé stravovacích zařízení, certifikační úřady).
Nejnovější vydání mělo za cíl vyřešit následující oblasti:
- pokračujicí snahu o celistvost auditů,
- poskytnutí normy s možností zahrnout další moduly umožňující snížení zátěže auditem,
- motivace pracovišť k zavedení systémů snižujících riziko jejich zapojení do podvodu,
- podpora vyšší transparentnosti a možnosti zpětného vysledování v dodavatelském řetězci,
- podpora přijetí normy jako prostředku na zlepšení bezpečnosti potravin na malých pracovištích a provozovnách, kde jsou procesy stále ve fázi vývoje.
Kontakt
David Šíma
CER Operational Manager
Tel.: +420 210 088 261, Mob.: +420 605 295 581
david.sima@cz.bureauveritas.com
www.bureauveritas.cz