Pátek, 29. března 2024

Praha vypíše tendr na projektovou přípravu dobíjecích stanic

Praha vypíše tendr na projektovou přípravu dobíjecích stanic

Praha vypíše tendr, v kterém najde firmu, která připraví nutné dokumenty pro vybudování základů, na kterých budou stát nové dobíjecí stanice pro elektromobily. Vyplývá to z materiálu, který dnes schválili pražští radní. S vybranou firmou uzavře Praha rámcovou smlouvu do roku 2019 za maximálně 15 milionů korun bez DPH. Město chce vybudovat 59 míst s dobíjecími stanicemi.

Podle dokumentu se jedná o devět základů pro středně rychlé nabíjecí stanice na současných parkovištích P+R a 50 základů pro rychlé nabíjení na frekventovaných místech Prahy.

V letošmím a příštím roce mají by měly být připraveny základy na šesti P+R parkovištích, zbylé tři pak v roce 2019.

V současné době je podle dokumentu v Praze 80 dobíjecích stanic. "Ve srovnání s evropskými městy jako Amsterdam nebo Vídeň je hustota dobíjecí sítě řídká a nedostačující pro výraznější rozšíření elektromobility v Praze," píše se v materiálu. Nové stanice bude moci využívat veřejnost, městské organizace a radnice, záchranáři ale i komerční projekty.

Pražští zastupitelé již letos v červnu na svém zasedání schválili přidělení 950.000 korun radnici druhé městské části na vybudování tří dobíjecích stanic pro elektromobily. Část svého vozového parku pak chce vyměnit za elektromobily Prahou vlastněný dopravní podnik.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů