Pátek, 29. března 2024

Tábor: Nákladní elektromobil v technických službách města

Tábor: Nákladní elektromobil v technických službách města

Táborské Technické služby rozšířily svůj vozový park o první komunální elektromobil. Elektromobil značky Alké slouží hlavně v oblasti údržby zeleně, tedy v lokalitách parků udržovaných Technickými službami Tábor. Pořízení elektromobilu bylo podpořeno v rámci Národního programu Životní prostředí.

V rámci Národního programu Životní prostředí byla společnost TST úspěšná s žádostí o dotaci ve výši 500.000 Kč, na nákup komunálního elektromobilu v kategorii N1 (od 2,5 do 3,5t).

Ve výběrovém řízení zvítězil elektromobil Alké, který se vyrábí v Itálii a prodává se ve více než 40 zemích po celém světě.

Cílem dotační podpory je snížení negativních vlivů dopravy na zdraví obyvatel a životní prostředí, tj. zejména snížení emisí z dopravy a snížení hlukové zátěže, a to prostřednictvím podpory využívání vozidel s alternativním pohonem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů