Středa, 24. dubna 2024

Automobilka Volvo Cars představila nový elektromobil Polestar

Automobilka Volvo Cars představila nový elektromobil Polestar

Švédská automobilka Volvo Cars dnes představila první plně elektrický vůz značky Polestar, který je z hlediska ceny a dojezdu srovnatelný s elektromobilem Model 3 americké společnosti Tesla. Informuje o tom agentura Reuters.

Startovací verze elektromobilu Polestar 2 bude stát kolem 59.900 eur (1,54 milionu Kč) a na jedno nabití ujede zhruba 275 mil (téměř 443 kilometrů). Model 3 se nyní v Evropě prodává za 58.800 eur a jedno nabití mu stačí k překonání 260 mil.

Polestar je samostatnou značkou automobilky Volvo Cars zaměřenou na elektrické vozy s vysokým výkonem. První model této značky představila firma v říjnu 2017. Automobil s názvem Polestar 1 kombinuje elektrický pohon s benzinovým.

Generální ředitel značky Polestar Thomas Ingenlath v rozhovoru s agenturou Reuters vyjádřil naději, že odbyt elektromobilů Polestar během dvou až tří let od zahájení dodávek v první polovině příštího roku překročí hranici 50.000 vozů.

Automobilka Volvo Cars je součástí čínské společnosti Geely, která ji v roce 2008 koupila od amerického automobilového koncernu Ford Motor za 1,8 miliardy dolarů. Švédské automobilce se pod čínským vlastníkem podařilo zvrátit pokles prodeje, se kterým se v předchozích letech potýkala. Ford převzal Volvo Cars v roce 1999 od švédské skupiny Volvo, která se nyní soustředí na výrobu nákladních vozů.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů