Čtvrtek, 28. března 2024

Vídeň: Město chce nabíjecí stanici každých 400 metrů

Vídeň: Město chce nabíjecí stanici každých 400 metrů

Počet elektromobilů v ulicích Vídně stoupá. Město pokračuje v investicích do nabíjecích stanic. Letos jich přibude dalších 550 a do konce roku 2020 počet nových stanic ve veřejném prostoru dosáhne tisícovky.

Elektromobily ve Vídni přestávají být pouhou raritou. K 31. prosinci 2018 jich v rakouském hlavním městě bylo registrováno na 3 233, tedy o 1 078 více než v předcházejícím roce. Celkový počet soukromých osobních automobilů přihlášených ve Vídni se pohybuje kolem 700 000.

Aby Vídeň vyhověla stoupající poptávce po elektromobilitě, stanovil si městský energetický podnik Wien Energie za cíl vybudovat do konce roku 2020 tisíc nových dobíjecích stanic. Investice vyjde Vídeň na sedm milionů euro ,,Žádné místo ve městě potom nebude vzdáleno více jak 400 metrů od nejbližší dobíjecí stanice," prozradila mluvčí Wiener Linien Lisa Grohs.
[...]

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů