Pátek, 26. dubna 2024

Volkswagen zvýšil odhad výroby elektrických aut

Volkswagen zvýšil odhad výroby elektrických aut

Německa automobilka Volkswagen urychluje přesun k výrobě elektrických aut. V prohlášení uvedla, že plánuje dosáhnout výroby jednoho milionu elektrických aut ročně již v roce 2023, tedy o dva roky dříve, než doposud plánovala. Volkswagen urychluje výrobu elektrických aut v době, kdy roste tlak na výrobce aut v Evropě, aby v rámci boje s globálním oteplováním snížili emise svých aut, upozornila agentura AP.

Hlavní značka největší evropské automobilové skupiny VW původně plánovala vyrobit milion elektrických vozů ročně v roce 2025. Podle nových plánů by v roce 2025 měla vyrobit až 1,5 milionu elektrických vozů. V letošním roce má výroba elektrických aut VW stoupnou na více než 70.000 z loňských 50.000.

Volkswagen vkládá velké naděje do nového modelu bateriového elektrovozu ID.3. Ten se má prodávat za cenu pod 30.000 eur (764.000 Kč) a na jedno nabití má být vůz schopen ujet 330 až 550 kilometrů. Automobilka představila model v září na frankfurtském autosalonu a dodávky zákazníkům chce zahájit příští rok v létě. V závodě ve Cvikově ve východním Německu by měla být společnost schopná vyrobit až 330.000 těchto vozů ročně.

Evropští výrobci aut budou muset od roku 2021 plnit přísnější limity průměrných emisí oxidu uhličitého ze svého vozového parku, jinak jim budou hrozit vysoké pokuty. Analytici a výrobci aut tvrdí, že jedinou možností, jak tyto limity splnit, bude výrazné zvýšení prodeje elektrických aut.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů