Sobota, 20. dubna 2024

Koncert SPOLU PRO AUSTRÁLII má pomoci zachránit ohrožené druhy zvířat

V Lucerna Music Baru zazní písničky dívčí kapely Vesna, vystoupí i Mirai, David Stypka a Kateřina Marie Tichá...

Koncert SPOLU PRO AUSTRÁLII má pomoci zachránit ohrožené druhy zvířat

Koncert Spolu pro Austrálii proběhne 23. března v pražském Lucerna Music Baru. 50 Kč z každé vstupenky poputuje na sbírku pražské ZOO. Jak říká ředitel Miroslav Bobek, ,,jakákoli - i drobná pomoc znamená pro postižené nesmírně mnoho". Dívčí kapela Vesna se rozhodla dát koncertu charitativní přesah a přizvala si k tomu speciální hosty. Během večera vystoupí Mirai Navrátil, David Stypka, Kateřina Marie Tichá a také tanečníci z diVize.

Vesna má k přírodě blízko nejen hudebně. Své obavy nad měnícími se klimatickými podmínkami vyjádřila na svých sociálních sítích: ,,Kdo nás zná, ví, že nám není lhostejná příroda a uvědomujeme si, že naše ekosystémy jsou provázané. Nejde o to zaujmout nějaký názor či postoj. Jde o to udělat něco málo, abychom věděli, že jsme bojovali."

Peníze utržené z lístků budou odeslány na více organizací, mezi nimiž jsou např. WIRES, Bushfire Emergency Wildlife, Adelaide Zoo a další. Dívčí kapela již v minulosti pomáhala získat prostředky pro stavbu škol v Malém Tibetu, tentokrát se zaměřila na téma ochrany přírody a ohrožených druhů právě v Austrálii.

,,Díky turné #MyaVy máme možnost se setkávat s podobně naladěnými lidmi a vnímáme, že příroda je to nejdůležitější, co musíme chránit," vysvětluje zpěvačka a textařka Patricie Fuxová, která se spolu s kapelou Vesna chystá tuto tematiku promítnout ve své budoucí tvorbě. Na koncertě v pražském Lucerna Music baru zazní písničky z debutové desky Pátá bohyně i nová tvorba reflektující touhu po ochraně přírody.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů