Středa, 8. května 2024

Třetí pátek v červnu - Den nejošklivějších psů

Někdy se z netradičních mazlíčků stanou ti nejoblíbenější. Kdo potřebuje dokonalého pejska, když můžete mít kouzelně ošklivého?

Třetí pátek v červnu - Den nejošklivějších psů

S tváří, kterou může milovat jen matka - nebo alespoň majitel domácího mazlíčka - přinášejí oškliví psi celou hromadu radosti do jejich lidských rodin. I když jsou trochu nevzhlední, v tomto světě to není všechno o vzhledu. A Den nejošklivějších psů je tu, aby to dokázal!


Historie Dne nejošklivějších psů
Každý rok se ve městě Petaluma v Kalifornii koná soutěž, která přesně určí, který pes ze všech je skutečně nejošklivější. Tato ,,pocta" je v místní oblasti každoroční tradicí od 70. let, kdy soutěž začala.

Soutěž o nejošklivějšího psa, která začala jako přehlídka domácích mazlíčků, se stala velmi populární - natolik, že se koncem 80. let stala součástí veletrhu Sonoma-Marin. A do roku 2009 byla fráze ,,Nejošklivější pes světa" označena ochrannou známkou lidí, kteří veletrh řídí.

Vzhledem k tomu, že soutěž o nejošklivějšího psa se obvykle koná kolem posledního červnového týdne, mohou lidé po celé zemi nebo dokonce na celém světě slavit Den nejošklivějšího psa předem. Den nejošklivějších psů je naplánován na třetí pátek v červnu.
Jak oslavit Den nejošklivějšího psa
Užijte si Ugliest Doy Day s některými z těchto nápadů:
Ukažte trochu uznání ošklivému psovi
Máte sami ošklivého psa nebo znáte někoho, kdo ho má? Den nejošklivějších psů je ideální čas pokazit toho ošklivého psa malým dárkem. Kupte mu novou hračku nebo malý pamlsek na žvýkání. Potěšte ho novým pelíškem nebo si jen vyzvedněte další krabici jeho oblíbených sušenek. Nebo, ještě lépe, užijte si hezké letní počasí a vezměte toho nejošklivějšího psa na procházku, do psího parku, kamkoliv pohrát si s jinými ošklivými psy!
Přečtěte si o nejošklivějších plemenech psů
Jedním ze zábavných způsobů, jak oslavit Den nejošklivějších psů, může být dozvědět se něco více o plemenech psů, která jsou považována za ošklivá. Jistě, krása je v očích pozorovatele, ale existují určitá plemena, která mají tendenci každoročně vyhrávat soutěž o nejošklivějšího psa.
Čínský chocholatý
Mexický bezsrstý pes
Čivava (často ve směsi s jinými plemeny)
Neapolský mastif
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů