Čtvrtek, 18. dubna 2024

WEBINÁŘ na téma nové odpadové vyhlášky s jejím spoluautorem

WEBINÁŘ na téma nové odpadové vyhlášky s jejím spoluautorem

V příštích měsících dojde na české odpadové scéně k dalším podstatným změnám. Vyjde dlouho očekávaná vyhláška o podrobnostech nakládání s odpady. Bez nadsázky ji lze označit jako jednu z nejdůležitějších legislativních událostí letošního roku. Vyhláška totiž přináší velmi důležité detaily k balíčku nové odpadové legislativy, který vyšel koncem minulého roku. A na toto téma pořádáme v Cyrklu webinář, kam jsme pozvali jednoho z hlavních autorů vyhlášky Mgr. et Mgr. Štěpána Jakla z odboru odpadů MŽP, abychom pomohli všem, koho se změny budou týkat.

Z hlavních změn, které vyhláška přináší, jde o detaily v oblasti skládkování - zejména seznamy povolených odpadů pro tzv. technické zabezpečení skládky a rekultivaci skládek. Podle toho, co vidíme při provádění cirkulárních odpadových skenů, toto opatření dopadne ve formě zvýšení poplatků za skládkování na celou řadu původců odpadů.

Obdobný případ může nastat v případě tzv. využívání odpadů na povrchu terénu, neboli po novu zasypávání. Vyhláška nastavuje nová pravidla a omezuje celou řadu dnes běžně využívaných odpadů a zároveň nastavuje nové limity.

Dále vyhláška obsahuje detaily k povolování zařízení, detaily k nakládání s biologicky rozložitelnými odpady, kovovými odpady, stavebními a demoličními odpady a mnoho dalšího.

Zveme vás na webinář, na kterém se dozvíte všechny detaily ke zmíněným změnám a budete mít i možnost diskuse přímo s autorem vyhlášky. Webinář se koná 30.6. 2021 od 9:00 na platformě ZOOM. Odkaz na registraci zdarma je zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů