Čtvrtek, 28. března 2024

ŠKODA ENYAQ iV získala cenu Golden Steering Wheel 2021 za nejlepší elektrické SUV

ŠKODA ENYAQ iV získala cenu Golden Steering Wheel 2021 za nejlepší elektrické SUV

ŠKODA ENYAQ iV získala prestižní automobilové ocenění Golden Steering Wheel 2021. Čtenáři odborného časopisu Auto Bild a listu Bild am Sonntag nejprve vybrali toto SUV jako jednoho ze tří finalistů v kategorii elektrických SUV. Během testovacích jízd na okruhu Lausitzring pak ENYAQ iV přesvědčil i odbornou porotu a úspěšně porazil své konkurenty svým celkovým dojmem.

,,Ocenění Golden Steering Wheel za rok 2021 pro model ENYAQ iV ukazuje, že naše vlajková loď s čistě elektrickým pohonem dokázala, coby typický vůz značky ŠKODA, přesvědčit čtenáře časopisu Auto Bild a Bild am Sonntag, i odbornou porotu. Jménem všech zaměstnanců společnosti ŠKODA AUTO děkuji za toto renomované automobilové ocenění. Jedno je jasné, náš ENYAQ iV je teprve začátkem a brzy na něj navážeme dalšími elektrickými modely."

Thomas Schäfer, předseda představenstva ŠKODA AUTO

Cena Golden Steering Wheel oceňuje nejlepší automobilové novinky uplynulých dvanácti měsíců. V letošním ročníku si mohli čtenáři vybrat své oblíbence ze 70 modelů. Redakce poprvé rozlišovaly mezi vozy s konvenčním pohonem a elektromobily - například v kategoriích SUV a elektrické SUV. Celkem bylo uděleno dvanáct ocenění Golden Steering Wheel.

Čtenáři časopisů Auto Bild a Bild am Sonntag vybrali ze sedmi vozů nominovaných v kategorii elektrických SUV model ŠKODA ENYAQ iV jako jednoho ze tří finalistů. Díky tomu se bateriové SUV kvalifikovalo pro praktický test na okruhu Lausitzring, který se konal na začátku října. Hodnotitelé posuzovali jednotlivé modely podle různých kritérií, jako jsou jízdní vlastnosti, prostornost nebo výhled z vozu. Na porotu udělal ENYAQ iV v segmentu elektrických SUV nejlepší celkový dojem a jasně zvítězil nad dalšími dvěma finalisty.

První čistě elektrické SUV značky ŠKODA definuje standardy
Model ENYAQ iV představuje doposud největší krok české automobilky v realizaci své strategie elektromobility. Jedná se o první sériový model značky ŠKODA, který je postaven na modulární elektrifikované platformě (MEB) koncernu Volkswagen. Vlajková loď modelové palety značky ŠKODA se vyznačuje emocionálním designovým jazykem a nabízí velkorysou nabídku prostoru, typickou pro vozy této značky. V interiéru nahradily klasické výbavové stupně nové designové varianty. Nová přehledná struktura nabídky umožňuje konfiguraci požadovaného vozu pomocí několika kliknutí. ENYAQ iV má pohon zadních nebo všech kol1 a s dojezdem přes 500 kilometrů1 v cyklu WLTP vyhoví i jako společník na dlouhé cesty.

ENYAQ iV získal pro značku ŠKODA už sedmé ocenění Golden Steering Wheel
První ocenění Golden Steering Wheel udělil časopis Bild am Sonntag v roce 1976. Od roku 2009 se na udělování cen podílí i Auto Bild, největší evropský automobilový magazín. ŠKODA se těší již ze sedmé ceny Golden Steering Wheel. Prvního úspěchu značka dosáhla v roce 1999 s modelem FABIA a její nástupce úspěch potvrdil v roce 2007. Druhá generace modelu OCTAVIA zvítězila v roce 2004 a druhá generace modelu SUPERB si toto ocenění zajistila v roce 2008. V roce 2017 zvítězil model KAROQ a v roce 2019 získal toto prestižní ocenění vůz KAMIQ.

1 Hodnota stanovená metodikou měření WLTP. Skutečný dojezd závisí na faktorech, jako je osobní styl jízdy, charakter trasy, venkovní teplota, povětrnostní podmínky, použití topení a klimatizace, temperování vozu před jízdou či počet přepravovaných osob.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů