Světový den jídla vznikl na základě rozhodnutí Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO, vznikla 16. října roku 1945 a o několik desítek let později rozhodla, že si ve výroční den jejího založení začneme každoročně připomínat Světový den jídla). Co je jeho podstatou?
16. října - Světový den jídla
Ať už jste podnikatel, farmář, zástupce vlády nebo prostě někdo, kdo je ochoten něco změnit, zde je náš recept, který vám pomůže udělat ze zdravého stravování a #ZeroHunger způsob života.
Navštivte u příležitosti Světového dne jídla třeba stránky Informačního Centra Bezpečnosti Potravin, kde lze získat ověřené a srozumitelné informace pokrývající celý řetězec výroby potravin, tj. od farmy až po konečného spotřebitele. Vedle problematiky bezpečnosti (nezávadnosti) potravin se ICBP zaměřuje na otázky výživy obyvatel s cílem dosáhnout zlepšení zdravotního stavu populace v ČR.
Nebo třeba web Víš co Jíš? kde se dozvíte odpovědi na otázky: Jaký význam mají živiny pro naše zdraví? Proč je důležitá nejenom zdravá strava, ale i pohybová aktivita a udržování správné tělesné hmotnosti? Jak se správně stravovat v různých životních obdobích? Jaká jsou aktuální výživová doporučení a jaké jsou největší mýty o potravinách? A mnohé další...