Čtvrtek, 28. března 2024

Český svaz cyklistiky se vydává na cestu čisté mobility, do jeho služeb míří 13 elektrifikovaných vozů ŠKODA

Český svaz cyklistiky se vydává na cestu čisté mobility, do jeho služeb míří 13 elektrifikovaných vozů ŠKODA

Flotila služebních vozů Českého svazu cyklistiky (ČSC) se do konce roku 2022 stane stoprocentně elektrifikovanou. V rámci partnerství s mladoboleslavskou automobilkou ji vytvoří 10 čistě elektrických modelů ŠKODA ENYAQ iV a 3 elektrifikované vozy z rodiny ŠKODA iV. Bylo to oznámeno na dnešní tiskové konferenci, která se uskutečnila při zahájení cyklistického veletrhu For Bikes 2022 na výstavišti PVA Expo Praha v Letňanech.

ČSC se tak stane první domácí sportovní federací, jejíž flotila osobních vozů bude ke konci tohoto roku plně elektrifikovaná. Nízkoemisní vozy ŠKODA si svaz vyzkoušel již v minulé sezóně, kdy do své flotily zařadil několik plug-in hybridů i jedno čistě elektrické vozidlo. Při té příležitosti si ověřil, že elektromobil zvládne bez omezení i relativně dlouhé vzdálenosti. Právě v loňském roce objela ŠKODA ENYAQ iV kompletní Český pohár v silniční cyklistice a kromě toho vozila ředitelku závodu mistrovství Česka a Slovenska v Bánovcích nad Bebravou.

Elektrifikované vozy ŠKODA v barvách ČSC se budou pohybovat po celé republice, kde pomůžou místním klubům i pořadatelům vytvářet zdravější a čistější závodní prostředí. ,,Partnerství s národní sportovní autoritou v cyklistice je důležitou součástí naší sponzoringové strategie. Jsme rádi, že v jeho rámci se nyní dostávají ke slovu elektrifikované vozy, které na závodech doprovodí cyklisty bez emisí," uvedl Libor Šedivák, vedoucí marketingu ŠKODA AUTO Česká republika. Na veletrhu For Bikes 2022 doplní stánek ČSC ředitelská ŠKODA ENYAQ iV z loňského ročníku Tour de France a ŠKODA SUPERB COMBI iV v barvách ČSC. Hostesky budou zvát návštěvníky k online soutěži o hodnotné ceny na platformě We Love Cycling.

ČSC smýšlí ekologicky a následuje aktuální trendy. Přechod na elektromobilní vozový park tak byl jen dalším logickým krokem. ,,Vnímáme všeobecný rozmach elektromobility v motorismu i v cyklistice a nechceme zůstat pozadu. Elektromobily jsou dnes nedílnou součástí Tour de France, na elektrokolech se bojuje o plnohodnotné světové tituly a i u nás doma už dvakrát proběhlo mistrovství republiky pro e-biky," doplnil Petr Marek, prezident Českého svazu cyklistiky.

Cyklistika tvoří jeden z nejdůležitějších pilířů sponzoringové strategie značky ŠKODA. Ta se zaměřuje nejen na profesionální závody, ale také na akce pro širokou veřejnost. Vášeň pro cyklistiku má v Mladé Boleslavi dlouhou tradici. Historie dnešní společnosti ŠKODA AUTO se začala psát v roce 1895 právě výrobou jízdních kol. Václav Laurin a Václav Klement založili továrnu na jízdní kola zhruba o 10 let dřív, než na trh přišel první automobil Laurin&Klement. Mladoboleslavská automobilka však žije nejen cyklistikou, ale i dalšími populárními sporty. Legendární je její spojení s ledním hokejem. Od roku 1992 vystupuje jako generální partner mistrovství světa IIHF a toto partnerství je zapsáno v Guinessově knize rekordů jako nejdéle trvající hlavní sponzoring ve sportovní historii. V motorsportu pak navazuje na více než 120letou tradici a podporuje své zákaznické týmy závodící se soutěžními speciály ŠKODA FABIA Rally2 a ŠKODA FABIA Rally2 evo.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů