Čtvrtek, 25. dubna 2024

Při úklidu po Liberci dobrovolníci nasbírali 13 tun odpadu včetně torza bazénu

Při úklidu po Liberci dobrovolníci nasbírali 13 tun odpadu včetně torza bazénu

Při úklidových akcích po Liberci dobrovolníci nasbírali v minulých dnech 13 tun odpadu včetně torza bazénu či kapoty auta. Úklid v rámci kampaně Ukliďme Česko pořádalo 28 skupin či organizací a zapojilo se bezmála 800 lidí, z čehož více než polovina byly děti. Nejde ale o konečné číslo, úklid bude pokračovat. ČTK o tom dnes informovala mluvčí radnice Jana Kodymová.

"Do konce měsíce jsou naplánované další akce se zapojením dalších 1200 lidí z 16 organizací," řekla Kodymová. Nadále se ale mohou přihlásit i další, stačí kontaktovat odbor ekologie a veřejného prostoru na e-mail vinar.michal@magistrat.liberec.cz. "Odbor dobrovolníkům zajistí pytle a rukavice na úklid a termín následného svozu nasbíraného odpadu," dodala mluvčí radnice.

Dobrovolníci v minulých dnech v pátém největším městě v zemi nejčastěji sbírali odhozené skleněné lahve, pet lahve či plechovky. Našli i vyhozený nábytek, linolea, sanitární odpad a 35 pneumatik či ukrajinské hřivny, kovový barel, kapotu z auta, torzo bazénu nebo rozlámanou koloběžku.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů