Úterý, 19. března 2024

Národní premiéra vozu ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV na motoristické slavnosti v pražských Holešovicích

Národní premiéra vozu ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV na motoristické slavnosti v pražských Holešovicích

Automobilka ŠKODA na motoristické výstavě Legendy v pražských Holešovicích domácímu publiku poprvé představí novou karosářskou variantu ENYAQ COUPÉ iV. Zájemci se s novým vozem mohou seznámit při testovací jízdě, která zahrnuje i parkovací polygon pro praktické vyzkoušení asistenčních systémů.

Model ENYAQ COUPÉ iV měl světovou premiéru na konci ledna. Nyní dostanou možnost vidět a vyzkoušet nejnovější elektromobil značky ŠKODA i návštěvníci akce Legendy v pražských Holešovicích, a to 27. až 29. května. Od dříve uvedeného modelu ENYAQ iV se verze COUPÉ odlišuje zatmavenou prosklenou panoramatickou střechou, která je u tohoto vozu ve standardní výbavě a pokrývá celou plochu střechy, jež klesá od B sloupku mírně dozadu a plynule přechází do výrazné zádi s ostře lomenou odtrhovou hranou. Jedná se o největší prosklenou panoramatickou střechu použitou ve voze ŠKODA. Je tenčí než klasická plná střecha a zajišťuje tak dostatek místa nad hlavou i cestujícím na zadních sedadlech. Výrazným kontrastním prvkem jsou chromované lišty kolem bočních oken a chromovaný rámeček masky chladiče. Nabídka barev karoserie byla rozšířena o dva nové metalické laky: oranžový Phoenix a šedý Graphite.

Vlajkovou lodí výrobního programu mladoboleslavské automobilky se stává ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV, která právě přichází k autorizovaným prodejcům. Disponuje výkonem 220 kW a maximálním točivým momentem 460 Nm. Zásluhou druhého elektromotoru, který je umístěn na přední nápravě, má stálý pohon všech kol. Tato varianta nabízí nekompromisní zážitek ze sportovní jízdy. Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládá za pouhých 6,5 s, maximální rychlost dosahuje 180 km/h. Je tedy o 20 km/h vyšší než u všech ostatních variant. O skvělou ovladatelnost ve vysokých rychlostech se stará sportovní podvozek s progresivním řízením. Díky vylepšené aerodynamice je vrcholné SUV velmi úsporné a dosahuje dojezdu až 545 km v režimu WLTP. Jeho doporučená prodejní cena byla stanovena na 1 559 900 Kč včetně DPH.

Na holešovickém výstavišti se ENYAQ COUPÉ iV a COUPÉ RS iV stanou hvězdami expozice značky ŠKODA, ale přítomny budou i další aktuální modely. Návštěvníci si mohou prohlédnout také studentské koncepty AFRIQ a SLAVIA, k vidění bude rovněž několik vzácných exponátů historických modelů ŠKODA. Stánek automobilky ŠKODA nabídne návštěvníkům také zábavu, poučení nebo odpočinek v relaxačním koutku. Na své si přijdou především soutěživé povahy, pro něž je připravena řada aktivit. Mohou si zazávodit na simulátoru, případně prověřit své znalosti v kvízu e-mobility. Na úspěšné řešitele čeká zajímavá odměna - zapůjčení vozu ŠKODA ENYAQ iV na měsíc zdarma. Na místě bude pro zájemce o svezení k dispozici 5 testovacích elektromobilů řady ENYAQ. Zkušební trasa vede z výstaviště na Letnou, kde bude na ploše před fotbalovým stadionem postaven parkovací polygon. Na něm si lze v klidu a bezpečí vyzkoušet asistenční systémy, jako je Automatické parkování nebo funkce paketu Asistovaná jízda 2.5. Motoristická slavnost Legendy otevírá své brány v pátek 27. 5., kdy na stánku ŠKODA AUTO proběhne večer pro VIP hosty. O víkendu 28. a 29. 5. jsou vítáni všichni zájemci z řad široké veřejnosti.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů