Středa, 24. dubna 2024

Jak dodat vašemu interiéru jiskru s využitím přírodních materiálů?

Jak dodat vašemu interiéru jiskru s využitím přírodních materiálů?

Chcete trošku oživit svůj byt nebo dům, ale nejste si jisti jak? V následujícím textu se dozvíte, jak jednoduše obměnit váš interiér a jak do něj zakomponovat různé přírodní materiály jako dřevo nebo kámen. Nemusíte se hned pouštět do velkých rekonstrukcí jako třeba výměny podlahy. Stačí provést malé změny, které však vaše místnosti změní k nepoznání.

Co použít do ložnice?

Změna interiéru ložnice není nic složitého. První věcí, kterou můžete změnit je barva zdi. Určitě nesahejte po tmavých a sytých odstínech. Pokud máte problémy se spaním, je ideální možností světle zelená. Dáte-li na tradiční čínské učení feng-šuej, je tou správnou volbou do ložnice béžová. Vedle nešlápnete ani s modrou, bílou nebo světle růžovou.

Každé ložnici by měla vévodit pořádná postel. Jestli se chcete držet přírodního motivu, pořiďte si rám postele třeba z masivní borovice. Využitím dřeva získáte nadčasový vzhled, který vás jen tak neomrzí. A když už je řeč o posteli, nezapomeňte ani na kvalitní matraci. Spánek je pro naše tělo velice důležitý a prospěšný, a proto se vyplatí investovat do pořádného výrobku.

Kvalitu spánku i vzhled vašeho interiéru podpoří také správně zvolené květiny. Rostliny v ložnici jsou výhodné především pro svoji schopnost regulace vlhkosti a vylučování kyslíku. Navíc jsou vhodné i k tlumení úzkostných pocitů. Vůně (například levandule) také pomáhá navodit spánek. Dalšími ideálními květinami pro ložnici jsou aloe vera, jasmín nebo tchýnin jazyk.

Jak levně vylepšit kuchyni a jídelnu?

V kuchyni a jídelně také stačí jen pár drobností a hned bude místnost vypadat lépe. V těchto prostorách lze k vymalování použít širokou škálu barev. Vždy myslete na to, aby zeď ladila k zařízení místnosti, tedy především ke kuchyňské lince a jídelnímu stolu. Využít můžete třeba příjemnou žlutou nebo naopak světle šedou či béžovou.

Pokud nechcete do předělávání interiéru vkládat vysokou částku, stačí vyměnit třeba jen jídelní židle a stůl spolu se zbylým nábytkem můžete nechat starý. Vybírat můžete například barevné kousky, které váš interiér příjemně oživí.

Stejně tak jako ložnici, i kuchyni povznese pár květin. V tomto případě ale myslete na to, že rostliny musí zvládnout náročnější podmínky. Jde hlavně o vysokou vlhkost a také změny teploty vzduchu. Ke květinám, které si s těmito extrémy poradí, patří například dracena, pepřinec nebo břečťan. Ten vám navíc i vylepší ovzduší, jelikož ze vzduchu pohlcuje nežádoucí látky. Pracuje tedy jako taková čistička vzduchu.

Ozvláštněte svůj obývací pokoj trochou dřeva

Hitem posledních let je obkládání zdi nebo jen její částí různými materiály. Prostoru to dodá originální a zajímavý vzhled, který se jen tak neokouká. Velmi oblíbené je využití desek vinylové podlahy, které se běžně pokládají na zem.

Dnes však najdete i dřevěné obklady, které imitují například vyskládanou hranici dřeva. Další možností jsou i obklady z přírodního kamene, které dodají interiéru notnou dávku šmrncu. Mohutnější obklady jsou vhodné spíše pro prostorné obývací pokoje. Do těch menších ale můžete klidně využít dřevo třeba jen na část jedné zdi, a svůj pokoj tak ozvláštnit. Fantazii se v tomto případě meze nekladou.

Zdroj: PR článek

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů