Středa, 17. dubna 2024

Anketa Alej roku nabízí příležitost také nadšeným fotografům

Anketa Alej roku nabízí příležitost také nadšeným fotografům

V anketě Alej roku spolek Arnika ocení nejen nejoblíbenější alej a stromořadí. Pro fotografy je tu navíc druhá kategorie, ve které odborná porota vybere nejkrásnější snímky alejí. Přihlašování probíhá do 26. října 2022 na www.alejroku.cz (1).

"Ještě stále máte šanci zaslat nám své nominace a soutěžit o zajímavé ceny. Vyfoťte nám vaši oblíbenou alej, už se na ní těšíme! S patronem ankety Prokopem Pithartem jsme připravili na webu Alejroku.cz článek (2) s tipy, jak na fotografiích co nejlépe zachytit krásu alejí." říká Klára Ondrigová z Arniky.
Jako každý rok se soutěží ve dvou samostatných kategoriích - o nejoblíbenější alej a o nejkrásnější fotografii. Zatímco o nejoblíbenější aleji rozhodne široká veřejnost, tři nejkrásnější fotografie (3) vybere porota složená z patronů (4) ankety. Autory fotografií pořádající spolek ocení (5) fotoaparátem nebo tiskárnou. Kompletní výsledky Arnika vyhlásí v lednu 2023.
Cílem ankety je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Hledejte s námi nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte nám mladé aleje, které jste vysadili a o které budete pečovat i v příštích letech.
Krajina bez alejí je jako obraz bez rámu.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů