Středa, 24. dubna 2024

Vývoj cen stavebních materiálů - 11/2022

Vývoj v měsíci listopadu se přiliš nelišil od trendu předchozích měsíců. Cenově stagnoval největší počet druhů materiálů, u ostatních pokles a v menší míře též nárůst až na výjimky nepřekročil pětiprocentní hranici.

Vývoj cen stavebních materiálů - 11/2022

Z celkových 124 sledovaných druhů materiálů jich vykázalo cenový nárůst 31 (v září 53), z nichž dva vzrostly o více než 5 %. Jednalo se krytinu betonovou (+7,5 %) a kamenivo (+5,1 %).
Pokles ceny byl naopak zaznamenán u 40 druhů materiálů (v září 35), přičemž jen u jednoho z nich klesla cena o více než 5 %, a to u kari sítí (-6,0 %).

Kompletní rozsah dat indexů najdete na webu Cenové soustavy ÚRS v sekci Vývoj cen materiálů a uživatelům rozpočtovacího programu KROS 4 je rovněž k dispozici v rámci Asistenta rozpočtáře.

Pro představu přidáváme informace o dvanácti vybraných skupinách materiálů. V grafech je zobrazen kumulativní vývoj cen v procentech, kdy 100 % odpovídá cenám na začátku roku 2021 a 2022.

Zdroj: ÚSR CZ
https://www.cs-urs.cz/tag/vyvoj-cen/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů