Pátek, 19. dubna 2024

S čím musíte počítat při lepení autofólie na váš vůz?

S čím musíte počítat při lepení autofólie na váš vůz?

Lidé si chtějí často zlepšit exteriér svého vozu. Velmi hezkou a cenově dostupnou možností jsou autofólie. Většina lidí netuší, jak probíhá proces realizace. Postup při aplikace okenních fólií nebo 3D autofólií je trochu jiný. V každém případě ale potřebujete velmi kvalitní polepy a dobrého výrobce. Levné fólie se špatně lepí a příliš dlouho vám nevydrží.

Průběh instalace fólií na okna
V první řadě se musí z vozu odstranit všechny zbytečnosti. A potom je nutné důkladně chemické i mechanické vyčištění celého povrchu. Některé firmy nabízí řezací plotry, díky kterým je příprava materiálu mnohem jednodušší. Vždy musí mít fólie přesah o 20 až 40 procent než je velikost daného povrchu. Až potom se provede přesný řez.
Následně se odstraní krycí vrstva fólie. Speciální lepidlo ve formě postřiku se aplikuje na sklo. Vše se musí udělat na milimetr přesně, aby fólie dokonale seděla. Nakonec se vytlačí tekutina z meziprostoru, která tam zůstala. Odborník také zkontroluje, že tam nejsou žádné nečistoty ani bublinky. Náročnější je lepení na zadní sklo, které vyžaduje více zručnosti:
  • fólie se připraví a položí na speciální roztok,
  • pomalu se nahřívá horkovzdušnou pistolí a tvaruje podle okna,
  • potom se postupuje stejně jako u běžných oken.
Lepení 3D fólií
Aplikace 3D fólií slouží k tomu, aby se změnila barva a celkový vzhled vozu. Zároveň slouží k ochraně laku. Pomocí tepla je lze velmi jednoduše tvarovat. Přizpůsobí se díky tomu dokonale vozu i s jeho nedokonalostmi. Tento typ aplikace je velmi náročný a potřebujete k tomu člověka, který má hodně zkušeností. Na vlastní pěst tento typ fólie nezvládnete.
Nejlepší tipy pro lepení fólie na auto
Instalace těchto fólií je odborná věc, takže byste se vždy měli spolehnout na odborníka. Při zlepšování svého vozu jsou důležité nabíječky, se kterými budete moci jezdit bez obav. Při konzultaci s odborníkem si nechte udělat předběžný rozpočet a myslete na to, že instalace může trvat několik hodin i několik dnů podle náročnosti a velikosti dané plochy.
Zdroj obrázku: ParabolStudio / Shutterstock.com
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů