Pátek, 10. května 2024

3. sobota v srpnu - Mezinárodní den zvířat bez domova

V tento den je čas věnovat úsilí nebo peníze na pomoc opuštěným zvířatům po celém světě, od poskytování jídla přes kastraci až po pomoc se záchranou a adopcí.

3. sobota v srpnu - Mezinárodní den zvířat bez domova

Každý den jsou zvířata ztracena, opuštěna nebo umístěna do chovatelských stanic, které jsou zcela závislé na charitě a dobré vůli. Tyto organizace jsou napjaté nad jejich schopnost se s tím vyrovnat a zoufale se snaží zvýšit povědomí o strádání bezdomovců a opuštěných zvířat.


Mezinárodní den zvířat bez domova má za cíl vzdělávat lidi o opuštění domácích mazlíčků, divokých zvířatech a důležitých výhodách kastrace domácích zvířat.

Historie Mezinárodního dne zvířat bez domova
Tento den, který v roce 1992 založila Mezinárodní společnost pro práva zvířat, byl založen v reakci na stále rostoucí poptávku po záchranných centrech a útulcích pro zvířata, která by chovala zvířata, která jsou na ulici odkázána sama na sebe.

Domestikovaní psi a kočky jsou závislí na svých lidských rodinách, aby zajistily jejich potřeby, a když se stanou bezdomovci, věci začnou vypadat velmi ponuře. Mezinárodní den zvířat bez domova je zde proto, aby zvýšil povědomí a osvětu o potřebách zvířat bez domova a zároveň získal finanční prostředky pro místní útulky pro zvířata, aby pomohly naplnit jejich potřeby.

Útulky se snaží o zvířata bez domova postarat, ale ne vždy je to možné, když nemají dostatek prostoru, personálu nebo financí. Je smutné, že když jsou útulky plné, mnoho psů a koček musí být utraceno, když se o ně nemohou postarat a nejsou adoptováni do milujících rodin. Více než 2,5 milionu psů a koček musí být každý rok zabito kvůli přeplněnosti útulků.

Mezinárodní den zvířat bez domova nabízí skvělou příležitost pro lidi, aby se spojili a pomohli těmto jinak bezmocným tvorům.

Jak oslavit Mezinárodní den zvířat bez domova
Zapojte se do pomoci těmto zvířatům bez domova různými způsoby tím, že sledujte den některými z těchto aktivit a nápadů:

Adoptujte si mazlíčka z útulku
Na počest Mezinárodního dne zvířat bez domova si místo toho, abyste získali chlupatého člena rodiny od chovatele, raději si ho adoptujte z útulku. To šetří nový počet narozených zvířat a snižuje riziko, že se nakonec stanou také bezdomovci. Chcete určité plemeno? Až 25 % psů vstupujících do útulků je čistokrevných a útulky často rády pomohou rodinám najít psa, který se k nim hodí. Ale pamatujte, že domácí mazlíčci jsou na celý život, takže se ujistěte, že jste připraveni, než si zvíře adoptujete!

Zjistěte více o zvířatech bez domova
Chcete-li zvýšit povědomí o Mezinárodním dni zvířat bez domova, naučte se některá zajímavá fakta o strádání těchto ubohých tvorů a podělte se o ně a zároveň povzbuďte ostatní, aby se do tohoto dne zapojili. Zvažte některá z těchto faktů o potřebných zvířatech:

Více než 7,5 milionu společenských zvířat se každý rok dostane do útulků ve Spojených státech. Většina se nikdy nevrátí svým majitelům.

Pouze 10 % domácích mazlíčků vstupujících do útulků je kastrovaných nebo kastrovaných, což znamená, že populace opuštěných zvířat stále roste, protože se rychle rozmnožují.

Pouze 1 z 10 narozených psů najde domov.

Odhady ukazují, že ve Spojených státech žije v daný okamžik až 70 milionů toulavých koček.

Poskytněte finanční dar
Někteří lidé, kteří už mají dost domácích mazlíčků nebo se o ně z nějakého důvodu nemohou postarat, možná budou chtít oslavit Mezinárodní den zvířat bez domova. Pomoc místnímu útulku s darem pomáhá zaplatit jídlo, lékařskou péči, kastrace a kastraci a různé další potřeby, zatímco zvířata čekají na přijetí do nových rodin.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů