Středa, 15. května 2024

16. září - Den sbírání kamenů

Staňte se na jeden den geologem a podívejte se, jaké zajímavé kameny můžete najít ve vašem okolí. Přečtěte si knihu o místních horninách nebo použijte internet a zjistěte, co najdete.

16. září - Den sbírání kamenů

Proč si nesplnit dětský sen a nestát se na jeden den geologem? Pokud jste typ člověka, který neodolá a nesebere si na pláži jeden nebo dva kamínky nebo neustále hledá lesklé minerály, když okopává zahradu, pak je tento den ideální příležitostí najít si zajímavé kameny a krystaly.

Historie Dne sběru kamenů

Studium hornin a země, jinak známé jako geologie, existuje přinejmenším od 4. století. Ve starověkém Řecku učinil Aristoteles některá důležitá pozorování o geologických změnách a práce na poli geologie odtud pokračovaly. Protože Římané potřebovali určité horniny k vybudování své říše, stali se zvláště zdatnými ve studiu, těžbě a získávání různých typů hornin.

Zatímco někteří lidé mohou jednoduše přehlédnout důležitost kamenů, jiní mají bystrý zrak a mohou vidět jedinečné způsoby, kterými se planeta projevuje prostřednictvím různých druhů hornin! Collect Rocks Day byl založen, aby projevil uznání za tuto zajímavou aktivitu hledání, shromažďování a uchovávání sbírek kamenů.

Jak oslavit Den sběru kamenů

Dostaňte se do rytmu Collect Rocks Day tím, že se spojíte s přáteli a zúčastníte se některých akcí a aktivit. Začněte s některými z těchto nápadů na oslavu dne:

Sbírejte kameny se školními dětmi

Na Collect Rocks Day si učitelé mohou přát spojit sbírání kamenů s učením o různých typech hornin a o tom, jak se vytvářely. Možná by bylo zábavné vyrazit do parku nebo do lesa, nebo dokonce jen na dvorek, aby děti hledaly jedinečné a zajímavé kameny, které by mohly sbírat a dozvědět se o nich více. Učitelé by mohli povzbudit studenty, aby si prohlédli knihy z knihovny, které se zaměřují na téma geologie a sbírání hornin. A nezapomeňte vytvořit expozici, aby si sbírku kamenů mohly prohlédnout ostatní třídy nebo dokonce celá škola!

Navštivte geologické muzeum

Jedním ze způsobů, jak oslavit Den sběru kamenů je navštívit muzeum, které ukrývá profesionální sbírku hornin.

Udělejte si výlet se sběrem kamenů

Proč nezažít něco trochu jiného a nezkusit rýžovat zlato v potůčku či říčce? Existuje řada vzrušujících možností, jak oslavit Collect Rocks Day nezapomenutelným způsobem pro ty, kteří chtějí být jen trochu kreativní!

Vytvořte si seznam skladeb ke Collect Rocks Day

Skvělý způsob, jak oslavit každý den, je mít jistotu, že na pozadí bude přehráván ten správný tematický soundtrack! Collect Rocks Day nabízí širokou škálu skladeb, které lze umístit do seznamu skladeb prostřednictvím Spotify, Apple music nebo jiné platformy a poté si je hrát jen tak pro zábavu.

Zkuste přidat některé z těchto skladeb s rockovou tématikou do seznamu skladeb pro tento den:

Rock You Like a Hurricane od Scorpions (1984)

We Will Rock You od Queen (1977)

Rock with You od Michaela Jacksona (1979)

Krokodýlí skála od Eltona Johna (1972)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů