Neděle, 28. dubna 2024

Revoluční inovace a zdvojnásobení recyklační kapacity: Švédsko otevírá nejmodernější zařízení na třídění plastů

Švédsko se stává epicentrem revolučních inovací v oblasti recyklace plastů. Otevření zařízení Site Zero znamená zvýšení recyklační kapacity na dvojnásobek a implementaci nejmodernějších technologií na třídění plastového odpadu.

Švédsko slaví zásadní krok v recyklaci plastů. Otevření zařízení Site Zero představuje revoluční technologické inovace v třídění plastů. Díky partnerství mezi Svensk Plast?tervinning, Sutco a TOMRA přichází nová éra v recyklačním průmyslu. Site Zero, vybavené více než 60 stroji TOMRA AUTOSORT?, disponuje 5km dlouhou linkou na třídění, která umožňuje zpracování přibližně 42 tun recyklovatelných materiálů za hodinu.

Zdvojnásobení kapacity a cesta k udržitelnosti

Tři partneři se spojili s cílem dosáhnout nulového odpadu, nulového downcyclingu a nulových emisí. Site Zero je schopné separovat až 12 různých typů plastů z odpadu, přičemž úroveň čistoty dosahuje až 98 %. Zařízení je navrženo tak, aby zvládalo zpracovat 200 000 tun plastového obalového materiálu ročně, zdvojnásobující původní kapacitu.

Klíč k úspěchu: Technologický pokrok a strategické spojenectví

Společnost Svensk Plast?tervinning, Sutco a TOMRA ukazují světu nový standard v recyklaci plastů. Využívání nejmodernějších technologií a propojení zařízení za účelem optimalizace procesů představuje vzor pro další zařízení v Evropě. Site Zero není pouze symbolickým projektem; je to předzvěst změn, které přináší odpovědný přístup k životnímu prostředí a udržitelnosti.

Zdroj: https://www.recyclind.com/eng/4141/threepartnerschangingthenarrativeinplasticrecyclingatsitezero/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů