Sobota, 27. dubna 2024

Praha zrekonstruuje Halenkovskou studnu na Zličíně. Bude mít další zdroj pitné vody

Praha zrekonstruuje Halenkovskou studnu na Zličíně. Bude mít další zdroj pitné vody

Rada hl. m. Prahy v pondělí vyjádřila souhlas s poskytnutím investiční dotace městské části Praha-Zličín ve výši 4 840 000 Kč na stavbu jímacího objektu Halenkovské studny s vodárnou Mladých. O dotaci požádala starostka MČ Praha-Zličín Marta Koropecká. Návrh ještě musí schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

,,Voda je nejenom životadárná tekutina, ale i strategická surovina. Zajištění dostatečných vodních zdrojů včetně záložních je proto základem pro bezpečnost Prahy a jejích obyvatel," říká primátor Prahy Bohuslav Svoboda.

Nyní je voda z Halenkovské studny využívána pouze občasně, zejména v letním období (zálivka zeleně, potřeby SDH Praha-Zličín, zásobování vodou vodního prvku na dětském hřišti). Z hlediska kvality je voda mikrobiologicky nestabilní.

Halenkovská studna s trvalou vydatností 10 až 15 l/s bude významným zdrojem pro nouzové zásobování pitnou vodou a je zařazena v Krizovém plánu hl. m. Prahy. Po dokončení propojení Halenkovské studny s vodárnou Mladých se stane součástí stávajícího vodovodu pro veřejnou potřebu a bude připravena k okamžitému využití jako nouzový zdroj pitné vody.

http://www.praha.eu

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů