Úterý, 30. dubna 2024

PENNY je partnerem seriálu Běhej lesy, charitativní PENNY běh podpoří seniory

PENNY je partnerem seriálu Běhej lesy, charitativní PENNY běh podpoří seniory

Řetězec PENNY se stal partnerem populárního seriálu amatérských závodů Běhej lesy. Do letošní osmidílné série se zapojuje charitativními PENNY běhy, jejichž výtěžek PENNY daruje na podporu sdružení Život 90 a financování péče o seniory.

Spolupráce s Běhej lesy dál rozšiřuje projekt ,,Hýbeme se hezky česky", v jehož rámci PENNY dlouhodobě podporuje sport, pohyb a zdravý životní styl. ,,Projekt jsme odstartovali v roce 2021, když jsme chtěli pomoci návratu dětí ke sportu po covidu. Ale během doby jsme rozkročili více do šířky, protože koneckonců hýbat bychom se měli všichni, třeba i rodiče s dětmi nebo senioři. A PENNY běh je vymyšlen právě tak, aby jej mohl absolvovat skutečně každý. Nenáročnou bezbariérovou trasu lze zvládnout třeba i s kočárkem nebo ji absolvovat pomalejším tempem," popisuje Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu PENNY.
Charitativní PENNY běh bude součástí každého z osmi dílů série Běhej lesy, vedle hlavních závodů pro dospělé běžce a soutěží pro malé děti. V PENNY běhu se sice neměří čas, ale počítat se při něm bude. PENNY totiž věnuje 250 korun za každého zaregistrovaného závodníka na podporu sdružení Život 90, které se zaměřuje všestrannou péči o seniory. Život 90 například provozuje komunitní centrum s řadou vzdělávacích a pohybových programů, nebo zajišťuje pro seniory široké spektrum sociálních a poradenských služeb.
Běhej lesy startuje již 20. dubna na Karlštejně a pokračuje až do zářijového finále v Lednici. Prvního PENNY běhu na Karlštejně se účastní i dvě dámy, které jsou klientkami Života 90. ,,Provětráme se v přírodě, a ještě pomůžeme dobré věci, takže na Karlštejn ráda přijedu," uvedla za obě Hana Gerlická, která v komunitním centru Život 90 navštěvuje cvičení jógy.
Zaměstnanci PENNY se vedle individuálních startů v červnu do Běhej lesy zapojí společně, v rámci štafetového závodu Týmovka. A do boje o vavříny PENNY vyšle hned dva týmy: PENNY běžce a PENNY srdcaře. Navíc bude PENNY na každém závodě zajišťovat ovoce a tyčinky pro občerstvovací stanice přímo na trasách.
Od roku 2021 se v rámci projektu Hýbeme se hezky česky podařilo nejen po finanční, ale i materiální stránce podpořit na několik stovek sportovních klubů a týmů po celé zemi. Mezi ně PENNY rozdělil finance a poukázky na potraviny v hodnotě více než 13 milionů korun. Dlouhodobě spolupracuje PENNY se Sokolem a letos je partnerem XVII. Všesokolského sletu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů