Pozvánka - Historie potravinářství v českých zemích v 19. a 20. stolet
Národní zemědělské muzeum Praha
Kostelní 44, 170 00 Praha 7
Historie potravinářství v českých zemích v 19. a 20. století (stálá expozice)
Prostřednictvím starého řemeslného nářadí, výrobních nástrojů a dílenského zařízení seznamuje hlavní stálá expozice Národního zemědělského muzea v Praze (Kostelní 44, Praha 7 - sál v 1. patře) s historií českého mlynářství, pekařství, řeznictví a uzenářství, vinařství, konzervárenství a dalších odvětví potravinářského průmyslu.
Cukrovarnictví a lihovarnictví je zde představeno formou rozměrných detailně provedený modelů celých cukrovarů a lihovarů zapůjčených Národním technickým muzeem.
Všechny exponáty si umožňují udělat představu o stavu jednotlivých oborů potravinářského průmyslu na přelomu 19. a 20. století. Prostřednictvím obrazové a textové dokumentace se může návštěvník seznámit i s historickým vývojem potravinářství v Čechách od prvopočátku až do současnosti.
x x x
Stálá expozice Vývoj potravinářství v Čechách v 19. – 20. století je umístěna v hlavním sále na 1. patře budovy NZM Praha (Kostelní 44, 170 00 Praha 7). Otevřeno celoročně, denně, s výjimkou pondělí, od 9 do 17 hodin. K dispozici jsou informační texty v českém, anglickém a německém jazyce.
x x x
Kontakt:
Mgr. Lubomír Maršík
public relations
Národní zemědělské muzeum Praha
Kostelní 44, 170 00 Praha 7 – Letná
Tel.: 233 376 012, fax: 233 372 561
E-mail: lubomir.marsik@nzm.cz