Pátek, 19. dubna 2024

Příroda je tématem výtvarné a grafické soutěže

Příroda je tématem výtvarné a grafické soutěže

Šumná - Až do konce ledna mohou děti odevzdávat své kresby, malby či grafiky s motivy přírody na adresu Domu dětí a mládeže Šumná. Osmý ročník výtvarné soutěže Příroda kolem nás vyhlásil šumenský DDM a Správa Národního parku Podyjí.

Pořadatelé se snaží upozornit na význam zvláště chráněných území, zejména národních parků a chráněných krajinných oblastí. Posláním je zachytit zážitky dětí, které navštívily chráněné území. Prostřednictvím soutěže v nich chtějí organizátoři umocnit vliv přírody na rozvoj jejich ekologického cítění a vnímání.

Příspěvky jsou rozdělené do pěti kategorií. První je zastoupená dětmi ve věku do šesti let, v druhé kategorii se utkají práce žáků prvních a druhých ročníků. V další budou soutěžit díla dětí třetí a čtvrté třídy, čtvrtou kategorii budou reprezentovat školáci pátých a šestých ročníků a poslední sedmáci, osmáci a deváťáci.

Soutěž bude posuzovat odborná porota, která vyhodnotí z každé kategorie první tři místa. Výsledky potom zašle všem účastníkům soutěže. Nejlepší práce budou vystavené v prostorách Návštěvnického střediska Správy Národního parku Podyjí v Čížově. Dále pak v Domě dětí a mládeže v Šumné a v dalších výstavních místech znojemského regionu.

Znojemský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů