Pátek, 3. května 2024

27. července - Vezměte pokojovku na vycházku

Vezměte svou pokojovou rostlinu na procházku po okolí, změňte tempo, dopřejte jí trochu čerstvého vzduchu a dejte šanci představit sousedům.

27. července - Vezměte pokojovku na vycházku
Mnoho lidí, kteří mají domácí mazlíčky, zejména psy, je často vidět, jak se procházejí po okolí nebo v parku a předvádějí je. Majitelé psů se často scházejí ve speciálních psích parcích, aby si povídali o svých různých plemenech a o tom, jak je na tom Rover s výcvikem nebo jak Fido řádí. když je doma sám. Ale lidé, kteří jsou zaměření spíše spíše na rostlinné než zvířecí mazlíčky, se mohou cítit trochu upozadění, protože by se také mohli chtít pochlubit světu kolem sebe svými malými ,,rostlinnými mazlíčky". Take Your House Plant For a Walk Day je tu, aby tuto situaci napravil a dal trochu prostoru těm lidem, kteří své rostliny prostě milují!


Historie Dne "Vezměte pokojovku na procházku"
Lidé pěstují pokojové rostliny již několik století. Kromě uchovávání zeleniny, ovoce a květin na venkovních zahradách byla myšlenka přenést rostliny k růstu dovnitř přitažlivá pro ty, kteří žili v méně příznivém prostředí. Koncem 17. století si umění pěstování rostlin v interiéru získalo popularitu a stalo se zajímavým koníčkem nebo zábavou. Nezanedbatelným je i pozitivní vliv pokojovek na zdraví jejich majitelů!

Až mnohem později se myslelo na Take Your Houseplant For a Walk Day. Tento den byl duchovním dítětem Thomase a Ruth Royových. Myšlenkou tohoto dne bylo oslavit rostliny a seznámit rostliny s jejich bezprostředním okolím a také by pro ně mohlo být i ozdravné.

Hrdí majitelé rostlin mohou využít této jedinečné příležitosti k tomu, aby se pochlubili svým listnatým kamarádem v okolí, když se uprostřed letních měsíců odehraje Take Your House Plant For a Walk Day. Majitelé rostlin mohou dokonce obdivovat rostliny ostatních a vyměňovat si příběhy a tipy na péči o rostliny - stejně jako majitelé domácích mazlíčků, ale je menší šance, že se navzájem pokousají, očichají nebo si označkují své území :-).

Den "Vezměte pokojovku na procházku" nabízí ideální čas udělat něco, co je možná trochu šílené - a mít pro to perfektní výmluvu!

Jak oslavit Den "Vezměte pokojovku na procházku"
Užijte si jej s některými z těchto nápadů:

Vezměte své pokojové rostliny na procházku
Je zřejmé, že první věc, kterou musíte udělat, je shromáždit pár pokojových rostlin do ruky a projít se s nimi po okolí. Ti, kteří jsou vášnivými milovníky rostlin, by samozřejmě mohli zvážit zapřáhnutí malého vozíku nebo dokonce trakaře, aby bylo možné po bloku "vyvenčit" několik rostlin najednou! Zamiřte do místního parku a chvíli se jen posaďte, abyste zjistili, zda by se další milovníci rostlin se stejným nápadem mohli setkat při oslavě Dne "Vezměte pokojovku na procházku".

Zapojte se do dalších aktivit pro pokojové rostliny
Pro ty, kterým je koncept Dne "Vezměte pokojovku na procházku" trochu zvláštní, jistě existují konzervativnější způsoby, jak se zapojit. Rostliny mají tendenci růst po celý život a majitelé rostlin mohou tento den využít jako záminku k přesazení jakýchkoli rostlin, které by mohly být pro jejich květináče trochu velké.

Kromě toho můžete tento den využít jako důvod vzít svou rostlinu "na procházku" na nové místo v domě, možná tam, kde by mohla mít více (nebo méně) slunce, v závislosti na jejích potřebách. Nebo si vyberte oblíbenou rostlinu, která možná touží po změně, a vezměte si ji do práce, dejte ji na stůl a vneste do kanceláře trochu života!

Kupte si novou pokojovou rostlinu
Pro lidi, kteří ještě nevlastní pokojovou rostlinu, není lepší den, aby si ji přinesli domů a představili ji rodině, nebo třeba i sousedům...

#TakeYourHouseplantForAWalkDay

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů