Sobota, 20. dubna 2024

Valná hromada a oslavy 20. výročí PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců

Valná hromada a oslavy 20. výročí PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců

12. března 2010 se ve Stříteži u Jihlavy v komplexu hotelu Tři Věžičky uskutečnila Valná hromada PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců.
Valné hromadě předcházel odborný seminář, na kterém se členové svazu měli možnost setkat a diskutovat se zástupci Ministerstva zemědělství a také Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZUZ), který je aktuálně pověřen dohledem nad kontrolními organizacemi působícími v ekologickém zemědělství a udělováním výjimek na osiva a sadbu. Zajímavou přednášku měl také reprezentant Biocont laboratoř, který představil povolené přípravky na ochranu rostlin v EZ.
Merzi jednotlivými bloky prezentací nechyběla zajímavá diskuze.

Po obědě následovala Valná hromada svazu, kde byly představeny hlavní činnosti svazu v loňském roce, realizované projekty a zakázky, manažerka také nastínila výhledy do budoucna a chystané aktivity. V neposlední řadě byl Ing. Tomášem Klejzarem, místopředsedou svazu, představen důležitý dokument - nová strategie svazu PRO-BIO, který by měl být kompletně dokončen a částečně uveden v život do příští Valné hromady. Tato strategie byla vytvořena za účelem zlepšování činnosti svazu, poskytování lepších služeb pro členy svazu a zvýšení odbornosti. Aktuální verze bude pro všechny zájemce k nahlédnutí na webových stránkách svazu (www.pro-bio.cz).

Večerní program byl již věnován oslavám 20. výročí činnosti svazu. Při této příležitosti svaz uspořádal reprezentační ples, na který byli pozváni jak členové svazu, také zástupci spolupracujících a spřátelených organizací, dále již zmiňovaní zástupci státní správy, významné osobnosti z oboru ekologického zemědělství a mnozí další přátelé. Návštěvníci ochutnali z bohatého občerstvení v podobě biorautu, k tanci zahrála jazzová a cimbálová muzika. Velkému zájmu se těšila také bohatá tombola, která se skládala především z produktů ekologického zemědělství. Tyto produkty poskytli svazu převážně členové, za což jim ještě jednou patří velký dík.

Fotografie ze semináře, Valné Hromady a plesu jsou připraveny ke shlédnutí na webových stánkách svazu PRO-BIO (www.pro-bio.cz).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů