Čtvrtek, 28. března 2024

Masticha z ostrova Chios - přírodní léčivý prostředek

Masticha je pryskyřice získávaná ze stromu Pistacia lentiscus (Řečík lentišek). Jedná se o stálezelený keř nebo malý strom rostoucí do výšky až 4 metrů, který se vyskytuje v celé středomořské oblasti.

Pouze v jižní části ostrova Chios se z řečíku získává pryskyřice s velmi různorodým využitím a specifickými blahodárnými účinky. Proč právě pouze na jihu Chiu dává Řečík lentišek účinnou pryskyřici, není dosud objasněno.

Masticha z ostrova Chios - přírodní léčivý prostředek

Masticha je unikátní přírodní produkt , který se získává ze stromu Pistacia lentiscus (Řečík lentišek) na řeckém ostrově Chios. Již od středověku je masticha známá jako prostředek na bělení zubů, vonný dech a také pro léčbu žaludečních potíží. V současnosti se maticha nejenom žvýká v surové podobě a jako přísada ve žvýkačkách a ouzu, ale je využívána ve středomořské gastronomii, v kosmetice a v lékařství.

Vzhledem k jedinečnosti mastichy právě z ostrova Chios je označení Masticha Chiu uznáno jako Chráněné označení původu Evropské unie (PDO).

Zdravý žaludek

Tento produkt je 100% přírodní a pomáhá čelit řadě zdravotních obtíží a civilizačních chorob.

  • Zápach z úst
  • Kazivost zubů
  • Problematická pleť
  • Vysoký krevní tlak
  • Vysoký cholesterol
  • Potíže se zažíváním
  • Peptické vředy
  • Zácpa

Pokud trpíte některými z těchto zdravotních obtíží a chcete se vyhnout chemickým preparátům, vyzkoušejte produkty s obsahem mastichy. Široká škála zpracování mastichy nabízí zákazníkovi možnost vybrat si produkty od žvýkačky až po oleje.

Více na www.masticha.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů