Pátek, 19. dubna 2024

Mlékárna Valašské Meziříčí získala ocenění Bartákův hrnec

Mlékárna Valašské Meziříčí získala ocenění Bartákův hrnec

Osmnáctý ročník hodnocení ekologických zemědělců skončil v letošním roce úspěšně pro Mlékárnu Valašské Meziříčí a jejího dodavatele bio mléka - ekofarmu Agrofyto. Prestižní cena - putovní "Bartákův hrnec" byla v letošním roce osobně předána ekofarmě Agrofyto v Lidečku na Valašsku. Ocenění získává každý rok ekozemědělec na základě posouzení odborné poroty a veřejnosti. Přihlášení ekozemědělci jsou hodnoceni dle nabídky a úrovně jimi poskytovaných služeb, objemu a kvality bioproduktů, ekologických vztahů v hospodářství, přínosu pro rozvoj oboru, využití druhotných surovin, energetických zdrojů a dalších kritérií.

"Letošního ocenění a získání putovního "Bartákova hrnce" si vážíme. Je to pro nás významné hodnocení, které oceňuje naši práci, ale i práci ostatních zemědělců a zpracovatelů na Valašsku," uvádí Ludmila Mužikovská, jednatelka a agronomka AGROFYTO, spol. s r.o. "Je to ocenění i našich předků, kteří nám zanechali odkaz sounáležitosti s přírodou, ke kterému se formou ekologického hospodaření vracíme, neboť naším cílem je údržba krajiny a života v ní. Cesta tímto směrem ovšem není lehká," dodává Ludmila Mužikovská.

bartak

"Spolupráce s BIO farmou Agrofyto v Lidečku je pro nás jednoznačně pozitivním, nadčasovým, rozhodnutím. Dnes díky certifikovanému bio mléku získává Mlékárna Valašské Meziříčí řadu ocenění za své bioprodukty. Do budoucna věříme, že sázka na bioprodukty se nám zejména z dlouhodobého pohledu vyplatí," říká Jana Novotná, ředitelka Mlékárny Valašské Meziříčí.

Prestižní cena "Bartákův hrnec" má za cíl propagovat biopotraviny a ekologické zemědělství v České republice mezi nejširší veřejnost. Tuto cenu uděluje Nadační fond Bartákův hrnec, který navázal na činnost Nadace rytíře Františka Horského, jež byla založena roku 1991 Ing. Richardem J. Bartákem, CSc. a jeho dvěma přáteli.

Cenou, kterou získá výherce, je putovní pohár plný zlaťáků v podobě desetikorun čerstvé ražby, který plní právě Nadační fond rytíře Františka Horského (Bartákův hrnec). Každý rok je oceněný vybírán ze všech ekohospodářství, kterých je více než tisíce.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů