Čtvrtek, 28. března 2024

Toyota již dodala do Evropy 300.000 hybridních aut

Toyota již dodala do Evropy 300.000 hybridních aut

Japonská automobilka Toyota dosud dodala na evropský trh celkem 300.000 vozů na hybridní pohon. Za osm měsíců letošního roku světové prodeje hybridních vozů značek Toyota a Lexus vzrostly o 65 procent na 480.000 aut. Na tiskové konferenci během pařížského autosalonu to řekl prezident Toyota Motor Europe Didier Leroy.

"Díky rostoucí poptávce po hybridních vozech jsme zvýšili roční produkci akumulátorů na 1,1 milionu jednotek," uvedl Leroy. Hybridní model Toyoty Prius kombinuje benzinový pohon s elektrickým, což umožňuje úsporu pohonných hmot.

Toyota v Evropě dosáhla v srpnu tržního podílu 4,8 procenta a celkově chce evropským klientům letos dodat 800.000 aut. Na výstavě automobilka představila nový malý vůz z třídy takzvaných víceúčelových vozidel (MPV - Multi Purpose Vehicles) pod označením Verso-S. Jeho spotřeba 4,3 litru na 100 km patří k minimu v této třídě. Prodávat by se měl začít v únoru.

Toyota je největší automobilkou na světě. Na začátku roku se potýkala s problémy se závadami na některých svých modelech. Konkurenční koncern Volkswagen nedávno oznámil, že chce do roku 2018 Toyotu na pozici jedničky předstihnout s deseti miliony vyrobených vozů ročně.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů