Čtvrtek, 25. dubna 2024

Připravuje se nový maďarský trolejbus Ikarus-Škoda

Připravuje se nový maďarský trolejbus Ikarus-Škoda

V Székesfehérvár začala výroba prototypu trolejbusu Ikarus-Škoda. První trolejbus z třináctikusové řady bude pravděpodobně předán v srpnu.

Nerezová ocelová konstrukce vozidla je již hotová, v další výrobní fázi následuje pokrytí karoserií, po čemž trolejbus dosáhne své konečné formy. Jak prostor pro cestující, tak prostor pro řidiče nízkopodlažního vozidla Ikarus-Škoda bude klimatizovaný. V případě potřeby bude schopen ujet až 7 kilometrů bez horních kabelů díky nejmodernějším lítiovým bateriím. Rozměry vozidla budou: 18,75 m dlouhé 2,55 m široké, vhodné pro převoz 124 cestujících. Podle hlasování občanů města Szeged budou trojlejbusy červené barvy.

13 trolejbusů si segedínský (Szeged) městský úřad objednal už lednu roku 2011. Po tříletém moratoriu na nákup autobusů to je první zakázka pro tuzemské výrobce autobusů.

Vítěz výběrového řízení, konsorcium Ikarus-Škoda se skládá ze segedínské firmy Magyar Trolibusz Kft. a z plzeňské společnosti Škoda Electric. První prototyp bude předán v srpnu, dalších 12 vozidel se předá v průběhu dalších 12 měsíců. Jeden trolejbus Ikarus-Škoda stojí 800 000 eur.

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraničního zastoupení MPO v Budapešti

ZDROJ: www.businessinfo.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů