Potraviny jsou důležité pro život. Jsou také důležitou součástí naší kulturní identity a hrají též důležitou roli v ekonomice. Lidé si jsou vědomi, že potraviny, které jedí, jsou důležitým faktorem ovlivňujícím jejich zdravotní stav, avšak příliš si neuvědomují, že produkce potravin má též dopad na udržitelnost světových zdrojů.
Cílem této konzultace je identifikovat postoje a iniciativy, které by mohly pomoci učinit produkci a spotřebu potravin lépe dlouhodobě udržitelnou.
Konzultační dokument s otázkami k této problematice v anglickém jazyce ve formátu word i pdf naleznete v příloze. Informace o konzultaci a další doprovodné dokumenty jsou rovněž dostupné na stránkách EK zde.
Své připomínky k dané konzultaci či jakékoliv podněty k této problematice prosíme, zasílejte na adresu eupripominkovani@komora.cz a to nejpozději do 17. září 2013. Pokud byste na konzultaci Evropské komise odpovídali přímo, informujte nás prosím o Vašem příspěvku také.
Související soubory
Konzultační dokument PDF
