Navrhování pasivních domů - Závěr

8-9.12.2011

Seminář, školení

Veřejnost začíná více slyšet na úspory energií a snižování nákladů na provoz budov. Stále se zvyšující zájem o výstavbu pasivních domů nutně potřebuje zkušené odborníky, kteří mohou uspokojit zájmy svých klientů. Ti však v České republice chybí. Výstavba novostaveb v pasivním standardu je od dubna minulého roku zahrnuta v dotačním programu "Zelená úsporám". I díky němu se zvyšuje zájem lidí o pasivní domy. Architekti a projektanti, kteří ještě s navrhováním pasivních domů nemají zkušenosti, nebo odborníci ve stavebnictví, kteří si chtějí upevnit roztříštěné informace, tak mají jedinečnou příležitost přihlásit se na 80ti hodinové školení o kompletní problematice navrhování pasivních domů.

Kurz je rozdělen do 4 navazujících modulů, které je možno absolvovat samostatně, celková délka je zmíněných 80 vyučovacích hodin. Kurz obsahuje všechny tematické okruhy, důležité pro záruku kvality stavby a poskytuje užitečné rady od první skici až po finální realizaci projektu pasivního domu. Mezi probírané okruhy patří architektonické a konstrukční řešení, obálka budovy, tepelné mosty, neprůvzdušnost, větrání a vytápění, výpočet energetické náročnosti a optimalizace návrhu pomocí nástroje PHPP, realizace stavby a ekonomika.

V rámci desetidenního kurzu je vhodným způsobem kombinována teorie, cvičení a praktické ukázky s možností exkurze do pasivních domů tak, aby absolventi získali ucelenou představu o problematice pasivních domů. Kurz je akreditován v rámci programu celoživotního vzdělávání ČKAIT (program je hodnocen 3 kreditními body) a v rámci celoživotního profesního vzdělávání ČKA. Účastníci získají certifikát Centra pasivního domu o absolvování školení.

Kurzy jsou pořádány v rámci mezinárodního projektu CEPH (Certified European Passive House Designer). Cílem projektu je vytvořit databázi architektů a projektantů, kteří budou držiteli evropského certifikátu. Proškolení architekti a projektanti budou schopni navrhovat budovy s ohledem na jejich energetickou náročnost a optimalizaci nákladů, přičemž zároveň nabídnou uživatelům zvýšenou kvalitu a vnitřní komfort. Absolventi budou také plně připraveni na složení zkoušky pro získání certifikátu "Certified European Passive House Designer". Držitelé certifikátu jsou zapsáni do celoevropské databáze projektantů pasivních domů.

Program:
1. den
Stavby občanské vybavenosti
Vedení stavby a kontrola kvality

2. den

Ekonomika

Opakování a prohloubení

Místo konání akce:
Praha, ABF
Adresa konání akce:
ABF - Nadace pro rozvoj architektury a stavebnictví, Václavské nám. 31, Praha
Kontakt:
Iva Palásková
Telefon:
511 111 810
prosinec 2011
po
út
st
čt
so
ne
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů