Zákon o vodovodech a kanalizacích a vyhláška, kterou se provádí zákon o vodovodech a kanalizacích po novelách

6.2.2014

Seminář, školení

Doprava na místo: Metrem trasa A: výstupní stanice Staroměstská, odtud pěšky směr Karlův most. Tramvají: na stanici Národní divadlo nebo náměstí Jana Palacha a dále pěšky směrem ke Karlovu mostu.
GPS: 50°5'7.496"N, 14°24'47.861"E

Obsah semináře:

  • Shrnutí platných právních předpisů pro obor vodovodů a kanalizací.
  • Zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu, ve znění poslední novely provedené zákonem č. 275/2013 Sb., nové definice vodovodů a kanalizací, na které se zákon vztahuje, definice některých pojmů stávajících i nových, problematika přípojek včetně zpřesnění při dělení napojených pozemků a řešení tak zvaných sdružených přípojek, napojení jiných vodovodů nebo kanalizací, napojení na vodovody a kanalizace.
  • Plán rozvoje vodovodů a kanalizací pro území krajů a státu, změny v povolování provozování vodovodů a kanalizací, změny v právech a povinnostech vlastníků a provozovatelů vodovodů a kanalizací, obsahy písemných dohod vlastníků provozně souvisejících vodovodů a kanalizací, obsahy smluv s odběrateli, řešení pro období s nedostatkem pitné vody ve vodovodech, úpravy textů souvisejících s měřením, fakturací, porovnáním kalkulace a skutečnosti, elektronizace v komunikaci s veřejnou a státní správou, změny u veřejné a státní správy, změny u přestupků a správních deliktů a jejich trestání a "Přechodná ustanovení".
  • Vyhláška č. 428/2001 Sb., kterou se provádí zákon o vodovodech a kanalizacích, ve znění z roku 2014, nově postup při kalkulaci cen pro vodné a stočné, porovnání (dříve celkové vyúčtování) všech položek výpočtu ceny podle cenových předpisů pro vodné a stočné včetně změn struktury nákladových položek. Celková aktualizace vyplývající z posledních změn v zákoně o vodovodech a kanalizacích.
Místo konání akce:
Praha 1
Adresa konání akce:
Novotného lávka 5, Praha 1
Kontakt:
Email:
Telefon:
únor 2014
po
út
st
čt
so
ne
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů