River Jump! 3 Nations, 1 Nature 2014

3-7.7.2014

Tábor, výlet, pobytová akce

3. až 7. července se v Lanžhotě koná druhý ročník mezinárodního setkání River Jump! 2014 na téma životní prostředí, příhraniční spolupráce a aktivismus mladých lidí. Více než 60 účastníků z Rakouska, Česka a Slovenska ve věku 16 - 25 let se může dovědět více o lužních nivách Moravy a Dyje, zakusit dobrovolnictví pro přírodu a inspirovat se ohleduplným životním stylem.  

Program, strava a 70% cestovních nákladů je účastníkům hrazeno z grantu Evropské unie Mládež v akci, registrace je otevřená všem mladým lidem mezi 16 a 25 lety na webu projektu www.riverjump.eu.

Program setkání sestává z různých workshopů (např. permakultura, komunitou podporované zemědělství, stavba hmyzích domečků) a exkurzí (na kanoích po Kyjovce, na kolech k soutoku Moravy a Dyje aj.). V neděli 6. července vyvrcholí setkání malou slavností s hudbou, divadlem a výstavami.


Místo konání akce:
Lanžhot, areál rybníku Křenová
Adresa konání akce:
Lanžhot, Křenová
Kontakt:
Vladimíra Regerová
Telefon:
+420730588437

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů