Šetrné budovy 2014

25.9.2014

Konference

O konferenci

Konferenci Šetrné budovy 2014 pořádá Česká rada pro šetrné budovy 25. září 2014 v hotelu Hilton Prague. Program bude letos zaměřen zejména na udržitelný rozvoj měst a komunit, zadávání veřejných zakázek, inovace a řízení staveb v režimu BIM. Samozřejmě se budeme věnovat také energetické efektivitě budov. Česká rada pro šetrné budovy na akci také oslaví 5 let své činnosti.

V programu konference připravujeme konkrétně tyto oblasti:

1. Udržitelný rozvoj měst
Ukážeme vám případovou studii rozvoje nového centra Prahy Radotín. K tématu vystoupí zástupci developera a správy města. V publiku uvítáme významný počet zástupců krajů, měst a obcí a už nyní se těšíme na diskusi.

2. Zadávání veřejných zakázek
MMR chystá nový zákon o zadávání veřejných zakázek a Akademii veřejných investic. Podíváme se na tyto aktivity a probereme zadávání na pasivní či nulový energetický standard, sociální zadávání nebo zadání v BIM. MMR udělilo konferenci záštitu.

3. Energetická efektivita a úspory energie - České cíle a podpora
Vláda chystá podporu úspor energie v budovách. Mluví se o 50-70 miliardách, které mají být alokovány především na renovace. Hrozí ale, že investice nebude stačit. O vývoji budeme diskutovat se zástupci MPO a MF.

4. Nutná revoluce - Building Information Modeling
Chystáme jednu programovou osu zaměřenou na BIM, konkrétně na zadání zakázky v  BIM, výhody a úskalí kolaborativního procesu výstavby. Na akci se představí špička českých BIM expertů. Celé téma bude diskutováno na praktických příkladech z Česka.

5. Inovace v pozemním stavitelství
Pro růst firem, zkvalitňování a zlevňování nové výstavby či rekonstrukcí jsou inovace klíčové. Nyní vybíráme ty nejzajímavější inovace, které v  programu představíme.

6. Zahraniční inspirace
Účast na konferenci potvrdil Rafe Bertram, zástupce společnosti Foster & Partners, největší světové architektonické kanceláře.

Místo konání akce:
Praha
Adresa konání akce:
Hilton Prague Hotel
Kontakt:
Email:
Telefon:
září 2014
po
út
st
čt
so
ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů