Zelená (se) Země: hravé odpoledne pro děti o přírodě a ekologii

28.7.2021

Festival, slavnost

 Existují světélkující živočichové? Poznáš stromy podle listů a jehličí? Víš, které druhy zvířat, hub a rostlin jsou ohrožené? Co je to ta změna klimatu, o níž se pořád mluví? Umíš třídit odpad? A máš už svůj hmyzí hotel?

Srdečně zveme všechny děti a rodiče na zahradu Velvyslanectví Švédska na zábavné odpoledne plné hravých a zároveň vzdělávacích aktivit o přírodě a ekologii volně inspirovaných norskou komiksovou knížkou Zelená (se) Země, která letos vyšla v českém překladu. Na jednotlivých stanovištích se vypravíme na fascinující cestu do deštného pralesa, průmyslového města i pod mořskou hladinu, dozvíme se spoustu zajímavostí o zvířatech i rostlinách a ukážeme si, co pro přírodu a životní prostředí může udělat každý z nás.

Účast zdarma, přijďte kdykoli mezi 16. a 18. hodinou, všechna stanoviště vám zaberou asi hodinu (proto předpokládáme konec kolem 19. hodiny). Vstup brankou z Promenády Raoula Wallenberga. Doporučeno zejména dětem od čtyř do deseti let. Schopnost číst se hodí, ale kdyžtak pomůžou rodiče nebo instruktor stanoviště. Těšíme se na vás!

Všichni malí účastníci, kteří splní všechna stanoviště, budou zařazeni do slosování o knihy Zelená (se) Země a Truhla času. Navíc na ně čeká i drobná sladká odměna.

Akce se koná ve spolupráci s Velvyslanectvím Švédska a nakladatelstvím Argo v rámci celoročního projektu Severská literatura v srdci Evropy 2021 podpořeného Magistrátem hl. m. Prahy a Ministerstvem kultury ČR.

Místo konání akce:
Velvyslanectví Švédska - zahrada
Adresa konání akce:
Úvoz 156, Praha 1, 118 00
Kontakt:
Jitka Jindřišková
Telefon:
775 236 635

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů