Úterý, 16. dubna 2024

LES - příběhy stromů a lidí - poznávací a zážitková výstava

LES - příběhy stromů a lidí  - poznávací a zážitková výstava

Motto: ...vydejte se na cestu lesem za bájným stromem života a poznání z počátku věků, na napínavou a hravou pouť za dávnou duší lesa, která nás provází, aniž o ní víme. Příběhy stromů, lesníků a dalších obyvatel lesa vám budeme vyprávět v zákoutích a hnízdech, uprostřed kmene i ve víru letokruhů. Poznejte čas, skrytý v paměti dřeva, který nás všechny spojuje. Dívejte se na les jinak, uprostřed nadživotních stromových soch, poznejte sami sebe v zajetí zvuků a hry světel, zažijte LES v Praze v prostorách pod kůrou Národního zemědělského muzea na Letné.

Generálním partnerem unikátní zážitkové výstavy v Národním zemědělském muzeu v Praze na Letné je státní podnik Lesy České republiky. Neobvyklou zážitkovou a vzdělávací výstavu připravil v Národním zemědělském muzeu v Praze umělecký mezinárodní tým spolku Mamapapa. Na pouti expozicí poznají návštěvníci lesní bytosti, zaposlouchají se do zvuků i hudby Vladimíra Václavka, světlušky je provedou labyrintem stromového kmenu. ,,Vydají se na cestu za bájným stromem života a poznání z počátku věků. Čeká je napínavá a hravá pouť za dávnou duší lesa, která nás provází, aniž o ní víme," uvedl jeden z členů tvůrčího týmu, lesník Václav Kinský. Příběhy stromů, lesníků a dalších obyvatel lesa je možné sledovat v různých zákoutích a hnízdech, uprostřed kmene i z výšky nadživotních stromových soch.

,,Jde o fantazijní zážitkovou hru, která vypráví příběhy lesa tak, jak je znají lidé, kteří o ně pečují, tedy lesníci," řekl Radovan Srba, obchodní ředitel podniku Lesy ČR. Generální ředitel NZM Milan J. Půček uvedl, že ,,nově restaurované prostory muzea i ty, které na obnovu teprve čekají, poskytly této, velmi specifické, výstavě to nejlepší možné zázemí, ostatní je už na autorech a návštěvnících". Podle Václava Kinského se bude výstava postupně rozšiřovat. Připraven je i doprovodný program, například dílny pro malé i velké, čtení o lese, divadla, kapely, přednášky a 8. srpna také slavnost Léto s dřevem.

Národní zemědělské muzeum Praha, Kostelní 44, Praha 7 - Letná

(2. patro - chodba, 1. patro - sály východ/sever, od 14. 6. do 31. 12. 2015)

Pozn.: pro prohlídky této výstavy platí regulovaný vstup s komentovaným výkladem - po skupinách min. 5 osob !

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů