Čtvrtek, 28. března 2024

2. listopad - Světový den hospodářských zvířat

2. listopad - Světový den hospodářských zvířat

2. října 2016 se smutečně odění aktivisté za práva zvířat a další příznivci akce setkají v českých městech, aby uctili památku více než 60 miliard zvířat, která jsou každý rok zabíjena na jatkách v rámci tzv. živočišné výroby.

Toto shromáždění a následný pietní průvod se koná u příležitosti Světového dne hospodářských zvířat.

Pietní shromáždění

Každý rok 2. října se koná Světový den hospodářských zvířat, při němž uctíme pietní akcí památku miliard obětí tzv. živočišné produkce. Akce se koná na mnoha místech po celém světě a v ČR se odehraje v několika městech (BRNO, ČESKÁ TŘEBOVÁ, LIBEREC, OSTRAVA, PRAHA, ZLÍN - detaily viz níže).

Světový den hospodářských zvířat je pro nás dnem zármutku a vzpomínání všech zvířat, jež jsou vězněna, týrána a zabíjena kvůli společenské poptávce po výrobcích pocházejících z jejich těl.

Celé shromáždění se ponese v duchu uctění památky obětí. Prosíme účastníky, aby se dostavili v seriózně vypadajícím smutečním (černém) oblečení, přinést můžete květiny a svíčky. Organizátoři zajistí pohřební věnec, kytici, svíčky a symbolickou rakev. Vyvěsíme parte, přečteme smuteční proslov pojednávající o počtech usmrcených zvířat a na oběti zavzpomínáme třemi minutami ticha.

3. 10. 2016, 17:00

BRNO

Shromáždění začne v 17 hodin na Náměstí Svobody (mezi kašnou a "orlojem"), poté vyrazí smuteční průvod zapálením svíček a položením věnců uctí památku zvířat u brněnských uzenářství.

Více info na Facebooku

2. 10. 2016, 17:00

ČESKÁ TŘEBOVÁ

Místo bude upřesněno - sledujte událost na facebooku.

Více info na Facebooku

2. 10. 2016, 18:00

LIBEREC

V 18 hod se sejdeme před Domem kultury Liberec.
Po úvodních proslovech, které začnou v 18:15 hod, se pomalým smutečním průvodem centrem města přesuneme do ulice 5. května k nákupnímu centru Plaza, kde budou proslovy přečteny znovu.

Více info na Facebooku

30. 9. 2016, 15:00

OSTRAVA

Světový den hospodářských zvířat se blíží (2. 10.) a proto se dne 30. 9. před obchodním centrem Nová Karolina bude konat smuteční shromáždění k uctění památky desítek miliard zvířat, která jsou ročně zabita rukou člověka.

Více info na Facebooku

2. 10. 2016, 17:30

PRAHA

Letos se sejdeme v 17:30 u Karloina (roh Železné a Rytířské) a pomalým pietním průvodem vyrazíme směrem ke koni na Václavském náměstí. Po skončení se přesuneme do Café na půl cesty na Pankráci, kde v 19:00 začne raut a oslava 10. narozenin Otevři oči.

Více info na Facebooku

30. 9. 2016, 17:00

ZLÍN

K uctění památky hospodářských zvířat se uskuteční smuteční průvod městem. Sraz v 17 hod u OD PRIOR ZLIÍN náméstí práce

Více info na Facebooku

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů