Úterý, 30. dubna 2024

Francouzský výrobce nabízí voňavku z odpadu parfémového průmyslu

Francouzský výrobce nabízí voňavku z odpadu parfémového průmyslu

Francouzský výrobce luxusních parfémů Etat Libre d'Orange prodává voňavku vyráběnou za použití odpadu po produkci jiných voňavek. Novou vůni nazval I am Trash: Les Fleurs du Dechet (Jsem smetí: Květy odpadu). Receptura zahrnuje recyklované výtažky z jablek, cedru atlaského a růže, dále pomeranče a jahody, uvádí výrobce.

Etat Libre d'Orange uvedl svůj nový produkt minulý týden. Doprovází jej kampaň reklamní agentury Ogilvy, která sestává ze šesti koláží vytvořených "recyklací" dřívějších reklamních plakátů francouzského výrobce voňavek. Tvůrci kampaně prý chtěli zdůraznit, že z odpadu může vzejít krása, neboť i parfém vyrobený ze zbytků po jiných produktech má nakonec "jemnou a uhlazenou" vůni.

Neobvyklý parfém je k dostání v obchodech v Paříži a Londýně, na svých webových stránkách nabízí výrobce lahvičku o 100 mililitrech za 130 eur (3360 korun).

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů