Úterý, 23. dubna 2024

Joggers, chinos nebo rifle? Přehled pánské módy

V dnešní době toho trh s pánským oblečením nabízí určitě více, než třeba na konci 19. století. Ale to je právě ta doba, ze které pochází dnes již opět moderní kalhoty typu ,,chinos"...

Joggers, chinos nebo rifle? Přehled pánské módy

Původně součástí amerických uniforem, tyto bavlněné kalhoty dostaly název dle lokality původu bavlny a někdy také celých kalhot, a to Číny. Díky použitému materiálu (bavlny nebo směsi bavlny s umělou příměsí) vynikají svou pohodlností a dají se snadno kombinovat s takřka jakýmkoliv svrškem. Poznáte je podle typických kapes, které jsou vnitřní, tedy nenašívané.

Svou jednoduchostí a pohodlností v 50. letech chinos učarovaly například Jamesi Deanovi a posléze také Marylin Monroe! Je totiž pravda, že pokud hledáte kalhoty, které krásně sedí a navíc dobře tvarují pozadí, s chinos nemůžete šlápnout vedle. Nebudou vám totiž ani příliš těsné, ani volné. Měly by být zkrátka tak akorát! A přestože byly chinos ještě donedávna téměř výlučně pánskou záležitostí, jejich předností si brzo všimly i ženy a dnes chinos nechybí v šatníku nejedné z nich.

O více než staletí dříve byste chinos vytáhli maximálně tak do boje, dnes si je můžete vzít na formální schůzku i na rande. A díky bohaté paletě barev si vás navíc na ulici všimne nejeden pár dámských očí!

Ještě o příčku výše pohodlnost posouvají tzv. ,,jogger" kalhoty. Řeší totiž jedno nepříjemné pánské dilema, a to otázku ,,Jak se co možná nejpohodlněji, ale zároveň trochu reprezentativně obléknout?" Odpověď na ni dnes už známe, do joggerek!

Hlavní myšlenkou joggers je totiž zkombinovat pohodlí tepláků s formálností klasických jeans. Na obchodní schůzku si je sice nejspíš nevezmete, ale kdekoliv jinde v nich zazáříte. Pás s gumou vám v pohybu zaručeně vadit nebude a džínový styl odvede pozornost od faktu, že se zde stále napůl bavíme o teplácích. Kromě džínového vzoru je ale seženete takřka ve kterékoliv barvě, od maskáčové po červenou nebo klasickou černou. Dole zúžené nohavice s gumou nahrávají spíše volnějšímu svršku, ale formálnější variantou s košilí leckterou dámu okouzlíte určitě také.

Na opačném konci stupnice pohodlnosti najdeme staré, dobré džíny. Jsou totiž nestárnoucí klasikou a najdeme je v šatníku každého muže i ženy. Džíny nijak neurazí, ale v dnešní době snad už ani nepřekvapí. Pravdou ale je, že jsou téměř nesmrtelné. Na rozdíl od chinos nebo joggers jsou vyrobeny z mnohem odolnějšího materiálu a není tedy divu, že původně šlo o ryze pracovní kalhoty. Kovbojové v Texasu by pravděpodobně v chinos taky moc daleko nedoklusali. Nicméně odolnost a pevnost s sebou nese určitá úskalí a jste-li spíše sportovní typ, v džínách na procházce v přírodě pravděpodobně vy ani vaše tělesné partie jásat nebudete.

Při výběru džín je navíc velice důležité zvolit správný střih. Skinny, slim, straight, bootcut nebo regular? Tyto všechny mají své typické prvky a ne všechny budou každému takzvaně ,,sedět". Dobrá zpráva naopak je, že jakmile se prokoušete různými střihy a najdete si ten svůj, s barvou a vzorem si příliš hlavu lámat nemusíte. Jste-li ale milovníkem riflí, milovníkem pravděpodobně vždycky budete a tvrdší materiál ani pár švů na víc vás na kalhotách určitě nerozhází.

Každopádně nikdy není pozdě na to vyzkoušet něco nového a s těmito moderními typy kalhot k tomu máte ideální příležitost. Pohodlné a ležérní joggers, elegantní a skvěle padnoucí chinos, nebo nestárnoucí, tvrďácké pracovní kalhoty kovbojů divokého západu. Ať už vybíráte kalhoty do města, na rande nebo na každodenní nošení do práce, na https://www.bolf.cz/cze_m_Panska-moda_Panske-kalhoty-809.html najdete ty pravé pro každou příležitost.

Zdroj: sponzorovaný článek

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů