Pátek, 29. března 2024

4. duben - Mezinárodní den mrkve

Mezinárodní den mrkve se slaví každý rok přesně 4. dubna a je celosvětově vrcholem oslav všech milovníků mrkve. 4. duben je tak dnem, kdy jsou pořádány mrkvové párty, oslavy a happeningy.

4. duben - Mezinárodní den mrkve

Milujete mrkev? Podpořte ji! Patříte mezi mrkvožrouty? Je mrkev zeleninou, které se vám svoji chutí, barvou nebo tvarem nejvíce oslovuje? Pak přijďte mezi podobné nadšence a dokažte, že je lepší než celer nebo cibule! 4. dubna se po celém světě slaví Mezinárodní den mrkve!

Oslavy Mezinárodního dne mrkve
Jak tedy uctít oblíbenou kořenovou zeleninu? Tradiční oslava Dne mrkve by měla zahrnovat mrkvové jednohubky, dorty a saláty. Jako nápoj doporučujeme servírovat džus nebo drinky doplněné o mrkvovou šťávu. Významnou úlohu hraje v tento den tematický dress code. Milovníci mrkve si obstarávají speciální kostýmy ve tvaru mrkve nebo oranžový frak a zelený klobouk. V případě, že předepsaný mrkvový kostým nemáte po ruce, postačí alespoň co nejvíce oranžové barvy na oblečení a doplňcích. Výsledek postujte na mrkvový Facebook s hashtagem #denmrkve.

Zde najdete Perfektní nápady na slané i sladké recepty z mrkve.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů