Čtvrtek, 9. května 2024

19. červen - Den opravdového jídla

Den opravdového jídla je o oslavě výběru zdravějších potravin a podpoře zdravého a aktivního životního stylu.

19. červen - Den opravdového jídla

Vyživte své tělo čerstvými potravinami, které dodají energii a zanechají ve vás pocit uspokojení, bez pocitu viny a liknavosti z nezdravých polotovarů.

Vypadá něco tak dobře jako stůl plný skutečného zdravého jídla? Od čerstvé zeleniny po delikátní sušené ovoce, není nic lepšího... Nejlepší věc na skutečném jídle je, že můžete udělat více než jen sníst talíř zeleniny, abyste měli zdravé jídlo. Pokud si chcete vybrat nějaké zdravější jídlo, Real Food Day je pro vás ten pravý den.

Přečtěte si o Dni skutečného jídla

Den opravdového jídla je o oslavě zdravějšího výběru potravin a podpoře zdravého a aktivního životního stylu. Ale tento den je také o snaze ponořit se hlouběji do skutečného jídla a povzbudit lidi, aby jedli co nejméně průmyslově zpracované potraviny.

Za skutečné potraviny se považuje vše, co je minimálně pozměněno oproti původnímu stavu, zatímco "falešné" potraviny jsou vysoce zpracované, s vysokým obsahem přidaného cukru a průmyslově zpracovaným olejem.

Den je pro každého od dětí až po dospělé, a proto se ve školách a na pracovištích pořádají akce, které mají zlepšit povědomí všech o skutečném jídle. Existují také balíčky aktivit pro rodiny, pracoviště a školy, takže pro celou rodinu (nebo kancelář) máte dokonalé rozptýlení.

Real Food Day však není jen o zdravém stravování, protože jeho cílem je zvýšit povědomí o tom, jak aktivní životní styl a každodenní cvičení mohou pomoci v boji proti nemocem souvisejícím se zdravím, jako je diabetes typu II. Podívejte se na web Real Food Day, kde najdete několik životních příběhů o tom, jak lidé znovu objevili svou chuť do života tím, že přehodnotili svůj vztah k jídlu.

Historie Dne skutečného jídla

Real Food Day byl založen v roce 2019 s cílem bojovat proti nárůstu rychlého občerstvení a zdravotních problémů. Organizace Public Health Collaboration založila tento den, aby ukázala, že konzumací skutečných potravin a pozitivními změnami životního stylu se některé nemoci mohou zlepšit a v některých případech zcela vyléčit zdravějším životem.

Proč ale tak milujeme falešná jídla? Falešné jídlo můžete považovat za odměnu nebo kompenzaci za špatný den - kolik z nás si v pátek večer po hektickém týdnu v práci objedná pizzu a zvedá nohy? Vědci také říkají, že rychlý nápor cukru, který dostanete s vaší limonádou, vám způsobí nával, po kterém následuje srážka s cukrem, která vám způsobí, že znovu zatoužíte po tomto pocitu a budete chtít víc. Cukr můžete získat také s ovocem, zeleninou a mléčnými výrobky, ale ty se uvolňují postupně, takže si ten pocit můžete užít, aniž byste zažili horskou dráhu emocí.

Jak oslavit Den skutečného jídla

Real Food Day je perfektní způsob, jak oslavit toto zdravé dobré jídlo s rodinou a přáteli. Nakupte v obchodě se zdravou výživou a uspořádejte večírek, abyste předvedli lahodnost, která je skutečným jídlem.

Pokud jste ve světě skutečného jídla nováčky, proč si nekoupit knihu receptů a nahradit tento týden jídlo s sebou květákovou pizzou nebo skutečnou alternativou k indickému jídlu. Pokud jste vegetarián nebo vegan, existují stovky knih s recepty na skutečné jídlo, které splňují vaše dietní potřeby. Nejste kuchař? Dobře, proč nenavštívit vaši místní restauraci s opravdovým jídlem a nedopřát si večer s opravdovým jídlem.

Připojte se na večírek Real Food Day na sociálních sítích tím, že zveřejníte fotku s přáteli, rodinou nebo kolegy s tagem ,,PODPORUJI #REALFOODDAY, nebo PODPORUJEME #REALFOODDAY" a důvod, proč tento den podporujete. Bavte se sdílet svou lásku k opravdu dobrému jídlu a skutečně zdravému životu!

Více na https://realfoodday.org/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů