Pátek, 26. dubna 2024

Elektrokolo jako ekologická a rychlá alternativa dopravy po městě

Elektrokolo jako ekologická a rychlá alternativa dopravy po městě

Bydlet ve městě má své výhody. Jste v centru dění, o kulturní vyžití není nouze, mezi obchody můžete vybírat a lékařská péče je taky dobře dostupná. Život ve víru velkoměsta má však i své stinné stránky, které nejčastěji jeho obyvatelé pociťují právě při přepravě městem. V čase ranních, odpoledních i víkendových špiček, kdy se i ostatní obyvatelé potřebují přemístit do práce, za zábavou či na nákupy, je doprava autem doslova noční můrou. Ne však v případě, kdy si osedláte energií i moderní technologií našlapané elektrokolo!

Ranní špička vám už nezkazí den!

Elektrokolo je přímo ideálním prostředkem, jak se rychle, efektivně, levně, ekologicky, a hlavně v klidu dostat ráno do práce a odpoledne zpět. Jste už unavení z nekončících dopravních kolon, troubení klaksonů a nesnesitelného stresu, že zase přijedete do práce či domů pozdě? Elektrokolo vybavené výkonným elektropohonem a baterií vás proveze nástrahami každé dopravní zácpy. Bez spěchu a napružených nervů dojedete do cíle svižně, a přesto bez zadýchání a potu - a třeba klidně rovnou v obleku či kostýmku!

Nemusíte hledat klíče od auta ani se mačkat v přeplněné a vydýchané MHD - v sedle elektrokola budete svými pány. Cestu si naplánujete, jak vy sami potřebujete nebo jak velí aktuální dopravní situace a vyhnete se všem nepříjemným nástrahám. Ať už jste studenti, kteří si v sedle elektrokola střihnou ranní cestu do školy klidně i na poslední chvíli nebo zaměstnanci či podnikatelé jedno je jisté. Elektrokolo vám pomůže přemístit se kamkoli, ať je váš cíl jakýkoli.

Ekonomicky i ekologicky

Nepřehlédnutelnou předností elektrokola jsou také jeho nízké provozní náklady, minimální zátěž pro životní prostředí i cestování bez limitů. Už se nemusíte trápit sledováním a objížděním benzínových pump a nakupováním toho nejlevnějšího benzínu či nafty. Jedno plné nabití vašeho elektrokola, na kterém můžete ujet hladce i více než 100 kilometrů, váš rodinný rozpočet vyjde na řádově jednotky korun a nemusíte se tak v cestování vůbec držet zpátky.

Nabití baterie elektrokola zvládnete hravě v pohodlí domova, ale také na vašich cestách, a to díky bohaté síti dobíjecích stanic pro elektrokola. Provoz elektrokola je také velmi ekologický. Elektrokolo nezatěžuje životní prostředí zplodinami ani hlukem. Příroda není zatěžována vibracemi, půdě ani podzemním vodám nehrozí ekologické nehody a orná půda nemusí ustupovat výstavbě silnic a dálnic. Vyjet si totiž na elektrokole můžete klidně i za město do lůna čisté přírody rovnou na lesní pěšinku či polničku. Ekonomicky, ekologicky a bez zdlouhavého vyřizování řidičského průkazu i absolvování pravidelných STK. Elektrokolo vás zkrátka osvobodí po všech stránkách.

Ekonomicky, ekologicky, rychle a navíc zdravě a zábavně

Elektrokolu se nedá upřít spousta předností, co však ve víru rychlého života ve městě zaručeně oceníte je i jeho schopnost úspory času. Nejen, že se z místa na místo dostanete velmi rychle - jízdu městem po silnici můžete zkombinovat jízdou po cyklostezce a se zvýšenou ohleduplností klidně i po chodníku. Ale čas uspoříte i tím, že pokud toužíte po aktivním pohybu, absolvujete jej přímo v sedle elektrokola. Jízda na elektrokole je totiž velmi zdravá. Během ní si protáhnete doslova celé tělo, zpevníte svaly, vylepšíte postavu, zbavíte se přebytečných faldíků, ale také posílíte svou kondici i kardiovaskulární systém.

I vaše sebevědomí, sebedůvěra a psychika vám za vaši péči poděkují - a to vše přímo během jízdy, ne až někde v posilovně či na karimatce v obývacím pokoji. Ze startu do cíle - ať je jím zaměstnání, obchodní dům, lékař či přátelé - se v rušném městě dostanete mnohem rychleji než jízdou autem. Jízdu můžete navíc v případě skládacího elektrokola lehce zkombinovat i se zmiňovanou MHD. Pro každé elektrokolo se pak více než lehce hledá místo k parkování - ať už doma, tak i v práci či na parkovišti. Nezapomeňte jen na kvalitní bezpečnostní zámek na kolo či další prvky kvalitní a moderní ochrany vašeho elektrokola před krádeží. A i své zdraví chraňte s cyklistickými bezpečnostními prvky jako je nezbytná cyklistická přilba či reflexní pásky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů