Středa, 8. května 2024

Mimi a Líza: Zahrada - Oblíbený večerníček a dětská knížka míří podruhé do kin

Mimi a Líza: Zahrada - Oblíbený večerníček a dětská knížka míří podruhé do kin

Jaký je rozdíl mezi malou obludou, obludou a velkou obludou? A co se stane se Zázračníkem? Kam mizí stín? Může být ryba neviditelná? Dobrodružný film Mimi a Líza - Zahrada, který je už druhou celovečerní adaptací oblíbených dětských knížek a jejich večerníčkové podoby, představuje trailer.

Film volně naváže na čtyři roky starý film se stejnými hrdinkami a podtitulem Záhada vánočního světla. Ústřední postavičky známé z dětských knížek i z oblíbeného večerníčku, nevidomá plachá Mimi a nezbedná Líza, jsou nejlepší kamarádky, které vnímají svět doslova všemi smysly.

Skrz čtyři příběhy se dětští diváci s hrdinkami ve filmu učí velkorysosti a otevřenosti; prostřednictvím žlutého kontejneru na nepotřebné věci pak dětem film chce vysvětlit zbytečnost plýtvání a potřebu přistupovat i k materiálním věcem s respektem. V souvislosti s tímto tématem se produkce spojila s Igráčkem, který částí výdělku z prodaných figurek Mimi a Lízy podpoří každoroční projekt Ukliďme Česko.

mimi-a-liza-zahrada

Zajímavým bonusem pro diváky bude předskakující krátký animovaný film Zuza v zahradách od Lucie Srnkové, který se probojoval do letošního 72. ročníku Berlinale. Pohádka má premiéru 21. dubna.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů