Pátek, 19. dubna 2024

Ukliďme Česko: Vodáci uklízeli v lese i na vodě

Ukliďme Česko: Vodáci uklízeli v lese i na vodě

V sobotu 2. 4. proběhla jarní úklidová akce Ukliďme Česko. Po celé republice probíhaly úklidy lesů, parků i měst. A zapojili se i naši slalomáři! Uklízelo se v přírodě, kolem loděnic i přímo na vodě.

amalie hilgertova uklidme ceskoPřestože byl sobotní den velmi studený, až mrazivý, v Česku nakonec proběhlo 3705 registrovaných úklidů. Do čištění svého okolí se zapojilo i mnoho našich slalomářů. Amálie Hilgertová si vzala pytel na odpadky na procházku s pejskem, Veronika Vojtová sbírala PET lahve, které našla při projížďce na kajaku, kanoista Tomáš Rak uklízel les v Praze stejně jako Jiří Prskavec ve Staré Boleslavi a Vojtěch Heger čistil přímo okolí loděnice na Štvanici. Jsme rádi, že se zapojilo i mnoho dalších vodáků, kteří často vtáhli do úklidů celé své rodiny.

tomas rak uklidmeceskoDalší hlavní úklidový den proběhne na podzim, a to v sobotu 17. 9. 2022. Do té doby ale čekat nemusíte. Starat se o své okolí je normální a můžete pomoci klidně každý den. Můžete se vydat na vlastní pěst, nebo svůj úklid kdykoli zaregistrovat na www.uklidmecesko.cz.

Zdroj: https://kanoe.cz/
úvodní foto: Radek Janoušek

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů