Úterý, 19. března 2024

ŠKODA AUTO jako oficiální partner mobility cyklistického seriálu Kolo pro život zve na své titulární závody

ŠKODA AUTO jako oficiální partner mobility cyklistického seriálu Kolo pro život zve na své titulární závody

ŠKODA AUTO pokračuje ve spolupráci s největším seriálem závodů horských kol na našem území. Pro letošní ročník se stala jeho oficiálním partnerem mobility. Kolo pro život a česká automobilka patří k sobě již od roku 2009 a toto partnerství potvrzuje angažovanost značky ŠKODA na poli národní i mezinárodní cyklistiky. V letošním roce se v období od dubna do října uskuteční celkem 12 závodů, z nichž 2 ponesou oficiální označení Tour ŠKODA AUTO.

Značka ŠKODA je tradičně jedním z největších partnerů cyklistiky. Vedle světově proslulých silničních závodů jako Tour de France nebo Vuelta se angažuje také v českém seriálu horských kol Kolo pro život. Ten je určen převážně amatérským jezdcům z řad široké veřejnosti a každoročně oslovuje tisíce lidí nejen z České republiky.

,,S cyklistikou jsou spojeny nejen kořeny naší firmy, ale také její přítomnost. Proto nás těší, že můžeme být u toho a v rámci jednotlivých podniků Kola pro život prezentovat značku ŠKODA, která má co nabídnout nejen motoristům, ale právě i cyklistům."

Libor Šedivák, vedoucí marketingu ŠKODA AUTO Česká republika

Do letošní sezony vstupuje ŠKODA AUTO nově v roli oficiálního partnera mobility. Na jednotlivých závodech se bude prezentovat prostřednictvím svých regionálních obchodníků, kteří na místě vystaví nejen automobily, ale rovněž jízdní kola. Značková kolekce bicyklů zahrnuje stroje různého zaměření od silničních přes outdoorové až po stále oblíbenější elektrokola. Menším cyklistům jsou určena jízdní kola řady Kid. Pro údržbu bicyklu a celkovou péči o něj se vyplatí uvažovat i o produktech z nabídky ŠKODA Originálního příslušenství. Na stáncích bude vystaveno také nejnovější cyklistické oblečení ve všech velikostech včetně dětských, brýle, helmy a další doplňky. Protože ŠKODA AUTO myslí i na bezpečnou přepravu, nebudou návštěvníci ochuzeni ani o představení speciálního příslušenství určeného pro přepravu jízdních kol na střeše, či na tažném zařízení, které prošlo nejen veškerými homologačními, ale také náročnými bezpečnostními a nárazovými testy.

Na 2 titulárních závodech Tour ŠKODA AUTO bude standardní zastoupení rozšířeno o další zázemí mladoboleslavské automobilky. V prostoru startu bude k vidění i kamión Nadačního fondu ŠKODA AUTO. Tým výzkumu dopravní bezpečnosti vystaví vůz KAROQ v řezu, který odhalí bezpečnostní zóny moderního automobilu. Zájemci si budou moci vyzkoušet jízdu na cyklistických simulátorech s aplikací ROUVY/Nice Sprint ŠKODA AUTO. Pro nejmenší návštěvníky je pak připraveno mobilní dopravní hřiště s možností zapůjčení malých bicyklů ŠKODA Kid. První titulární závod je na programu již 14.5. v Mladé Boleslavi, kde na účastníky čekají 3 trasy podle obtížnosti. Nejtěžší trasa B s převýšením 562 metrů měří 51 kilometrů a jako limit byly stanoveny 4 hodiny. Kratší trasa C měří 31 kilometrů, má převýšení 423 metrů a její zdolání by nemělo trvat déle než 3 hodiny. Kromě sportovců toužících po závodění si na své přijdou i rodiny s dětmi, pro něž se jako ideální jeví trasa D - Family jízda s délkou 20 kilometrů a převýšením 243 metrů. I když i v tomto případě bude měřen čas, není cílem boj s ostatními o co nejlepší umístění, ale hlavním posláním je užít si radost z pohybu a společně strávených chvil. Tuto trasu lze absolvovat i na elektrokole či s dětským vozíkem. Pro malé začínající cyklisty jsou vypsány závody NOVA Junior Trophy, jichž se mohou účastnit i děti na odrážedlech. Délka okruhu činí 800 metrů, přičemž všechny děti z Mladé Boleslavi mají startovné zdarma.

Společnost ŠKODA AUTO podporuje cyklistiku na všech úrovních již od samých počátků své existence. Ostatně, když v roce 1895 Václav Laurin a Václav Klement v Mladé Boleslavi zakládali značku Laurin & Klement, byla to tehdy manufaktura na výrobu jízdních kol. Kromě řady partnerství s cyklistickými závody profesionálů i amatérů provozuje multikanálovou platformu We Love Cycling, která propojuje značku ŠKODA s cyklistickou tématikou. Každý, kdo chce být součástí cyklistické komunity, si zde může vedle článků o pozitivním účinku cyklistiky na zdraví člověka přečíst také o efektivním tréninkovém plánu. Online magazín www.welovecycling.cz přináší zajímavé příběhy, původní videa a jedinečné reportáže ze světa cyklistiky. Kromě toho tam lze najít inspiraci při plánování cyklovýletů i šikovné nápady, jak pro jízdu na kole nadchnout rodinu, přátele a známé. Právě akce Kolo pro život mohou sloužit jako skvělý tip na zajímavý rodinný výlet, ať už v roli aktivních účastníků nebo jen diváků.

Kalendář závodů Kolo pro život 2022:

Datum Název závodu Místo konání
23.4. Bikemaraton Beroun Kooperativy Beroun
14.5. Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO Mladá Boleslav - Krásná Louka
4.-5.6. Orlík Tour STRABAG Orlík - Vystrkov
25.6. NOVA Bikemaraton Drásal Holešov - Zámecká zahrada
16.7. Trans Brdy S 211 Dobříš
30.7. Šumavský MTB Maraton Kooperativy Lyžařský areál Zadov
13.-14.8. NOVA Vysočina Arena Tour Nové Město na Moravě
20.8. Manitou Železné hory CARDION Chrudim
3.-4.9. Znojmo Burčák Tour Kooperativy Znojmo - Loucký klášter
10.9. Plzeňská MTB 50 Kooperativy Plzeň - Doubravka
24.9. Oderská Mlýnice Lesy ČR Klokočůvek u Oder
1.10. Ralsko MTB Tour ŠKODA AUTO Ralsko - letiště Hradčany
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů