Úterý, 19. března 2024

Electrolux se zapojil do úspěšného projektu Ukliďme Česko

Electrolux se zapojil do úspěšného projektu Ukliďme Česko

Během letošního roku navázala společnost Electrolux spolupráci s portálem pro životní prostředí Enviweb.cz a v rámci plánovaných CSR aktivit se již v pořadí druhou letošní interní výzvou zaměstnanci zapojili do velmi úspěšného a prospěšného projektu Ukliďme Česko.


Význam projektu Ukliďme Česko

Ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky. Jejím primárním cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Každoročně jsou stanoveny dva hlavní úklidové dny - jarní a podzimní, pro letošní rok 2022 jsou to soboty 2. dubna a 17. září. Kromě toho je možné jakýkoli úklid naplánovat v libovolném termínu během celého roku a zaregistrovat ho na uklidmecesko.cz.

Radost ze společného úklidu

Electrolux podpořil projekt tím, že uspořádal vlastní firemní úklid, do kterého se od 9. 5. do 31. 5. 2022 zapojili nejen zaměstnanci Electroluxu v Čechách, ale i na Slovensku. Úklid v Čechách proběhl celkově na ploše 6,5 ha, na Slovensku se podařilo uklidit přibližně 1,6 ha.

Protože se při vlastní úklidové akci Electrolux povedlo sesbírat více než 150 kg odpadu, společnost díky tomu daruje navíc další spotřebič pro Diakonii ČCE - tentokrát tyčový vysavač Pure Q9, který ulehčí život jejich klientům. Za splnění úklidu na Slovensku se také podařilo darovat další tyčový vysavač Pure Q9, tentokrát klientům chráněného bydlení v Bratislavě, které spadá pod správu Slovenské katolické charity.

,,Velice rádi jsme se zúčastnili tohoto prospěšného projektu Ukliďme Česko a o to více nás těší, že má naše výzva pro zaměstnance ještě další rozměr, který je spojen s charitativní pomocí Diakonii ČCE," vysvětluje Petra Kuníková, marketingová manažerka ze společnosti Electrolux.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů